Simona Halep a anunțat pe 12 septembrie că a suferit o operație la nas, iar joi a precizat că nu va mai reveni pe terenul de tenis în 2022. Fosta lideră mondială a mai vorbit despre sezonul dificil de care a avut parte și despre colaborarea cu Patrick Mouratoglou.

Simona HalepFoto: JULIAN FINNEY / Getty images / Profimedia

Simona Halep nu va mai juca tenis în 2022 - Are nevoie de timp pentru a se recupera după operația la nas

Simona, aflată pe locul 9 în clasamentul WTA, a afirmat că are nevoie de trei luni pentru a se recupera după operația la nas, dar i-a asigurat pe fani că mai are multe obiective de îndeplinit.

„Aş dori să vă informez despre situaţia mea actuală, să reflectez la ceea ce s-a întâmplat anul acesta şi, aşa cum am făcut întotdeauna, să vă împărtăşesc sentimentele mele profunde.

După cum ştiţi deja, pentru că am vorbit de multe ori despre asta, în februarie, am fost foarte aproape să renunţ la tenis deoarece nu credeam că am suficientă putere pentru a reveni în Top 10. Treceam prin multe momente de anxietate şi am crezut că este timpul să mă opresc pentru că era nesănătos din punct de vedere emoţional.

Apoi am avut norocul să descopăr academia lui Patrick, unde am simţit atât de multă pasiune încât mi-a redat pasiunea pentru tenis. Datorită lui Patrick, încet-încet am început să cred că încă pot juca tenis la nivel înalt. Eram total deschisă la tot ceea ce mi-a spus să fac, la felul în care ar trebui să o fac şi la cantitatea de muncă pe care ar trebui să o depun. Am făcut totul pe deplin. Scopul meu era foarte clar: mi-am dat un an pentru a reveni în Top 10.

Atunci când decid ceva, întotdeauna merg până la capăt, iar eu am avut încredere 100% în Patrick, așa că am vrut ca numai oamenii lui să se ocupe de mine. De aceea am făcut multe schimbări în echipa mea. Pentru că am simțit că acesta era lucrul corect: să mă implic pe deplin în acest proiect. A fost o perioadă foarte grea, pentru că întotdeauna am pus presiune pe mine și, avându-l pe cel mai bun antrenor lângă mine, am simțit și mai multă presiune să câștig și să mă descurc bine.

Acest lucru a dus la atacul de panică din timpul meciului meu de la Paris. Am simțit că Roland Garros era momentul în care trebuie să joc excelent datorită întregii munci depuse. Nu am putut face față presiunii și am cedat.

Apoi am vorbit cu Patrick și i-am spus că trebuie să mă relaxez pentru că nu pot juca cu presiunea pe care mi-am pus-o în spate și l-am rugat să aibă răbdare cu mine în următoarele 6 luni. Fără așteptări. M-a ascultat, a fost de acord și m-a susținut 100%.

După aceea am putut juca cel mai bun tenis al meu. Și mai repede decât mă așteptam, în doar 2 luni, am revenit în Top 10. Obiectiv atins!

Dar apoi, când am pierdut la US Open, mi-am dat seama că sunt complet epuizată din punct de vedere mental. Având probleme cu respirația deja de mulți ani și agravându-se cu timpul, am decis să urmez sfatul medicilor mei și să fac operația necesară.

Nu am putut să o fac mai devreme pentru că nu am găsit niciodată cele trei luni necesare pentru recuperare, deoarece tenisul a fost întotdeauna prima prioritate în viața mea. Dar am simțit că este momentul potrivit să o fac și, de asemenea, să fac ceva pentru mine ca persoană. De aceea am făcut și partea de estetică, pe care mi-am dorit-o de mult timp, deoarece nu-mi plăcea deloc nasul meu. Așa că am făcut, am rezolvat partea funcțională și partea estetică. Știu că mulți dintre voi mă pot înțelege.

Nu ştiu cât de lungă va fi perioada de recuperare, în acest moment nu mă gândesc la nimic altceva în afară de recuperare. Ceea ce este cert este că nu voi mai putea juca în acest an la niciun turneu. Sezonul 2022 este încheiat pentru mine. 2022, ai fost un an interesant, plin de evenimente. Ne vedem pe teren, 2023. Încă simt că mai am multe de dat pe terenul de tenis şi mai am obiective de îndepinit” - Simona Halep, pe Instagram.

Ultimul meci oficial disputat de Simona Halep a avut loc pe 29 august, la US Open 2022, Grand Slam unde a fost eliminată în runda inaugurală de Daria Snigur din Ucraina.

Simona Halep s-a operat la nas din cauza problemelor de respirație

Într-o postare pe Instagram, Halep a anunțat că a suferit o operație la nas pentru că nu mai putea respira corect, iar acest lucru l-a simțit cel mai rău pe durata zilelor petrecute la Washington, în vara acestui an.

„După cum unii știau deja, mă lupt de ceva vreme cu probleme la nas, iar ele s-au înrăutățit în timpul verii, mai ales în Washington. Această problemă a făcut să fie greu să respir și chiar mai rău în timpul nopților, deoarece aveam nasul complet înfundat” - Simona Halep, pe 12 septembrie, pe contul personal de Instagram.

Simona a afirmat că unica modalitate de rezolvare a problemei era operația și că aceasta a decurs bine.

Ce turnee ratează Simona Halep în 2022 - Avea șanse reale de a se califica la Turneul Campioanelor

Aflată pe locul 8 în clasamentul WTA Race în timp real, Simona Halep avea șanse reale a se califica la Turneul Campioanelor, competiție la care nu a mai participat din 2019.

WTA Seoul (Coreea de Sud - WTA 250 / 19-25 septembrie)

WTA Tokyo (Japonia - WTA 500 / 19-25 septembrie)

WTA Budapesta (Ungaria - WTA 125 / 19-24 septembrie)

WTA Tallinn (Estonia - WTA 250 / 26 septembrie - 2 octombrie)

WTA Parma (Italia - WTA 250 / 26 septembrie - 1 octombrie)

WTA Ostrava (Cehia - WTA 500 / 3-9 octombrie)

WTA Monastir (Tunisia - WTA 250 / 3-9 octombrie)

WTA San Diego (SUA - WTA 500 / 10-16 octombrie)

WTA Transylvania Open (România - WTA 250 / 10-16 octombrie)

WTA Guadalajara (Mexic - WTA 1000 / 17-23 octombrie)

WTA Rouen (Franța - WTA 125 / 17-23 octombrie)

WTA Tampico (Mexic - WTA 125 / 24-29 octombrie)

WTA Finals - Turneul Campioanelor (SUA - Fort Worth - / 31 octombrie - 7 noiembrie)

Race to the WTA Finals - Turneul Campioanelor

1. Iga Swiatek 9560 puncte / calificată

2. Ons Jabeur 4496 / calificată

3. Jessica Pegula 3232

4. Coco Gauff 2983

5. Caroline Garcia 2896

6. Aryna Sabalenka 2871

7. Daria Kasatkina 2831

8. Simona Halep 2661

9. Maria Sakkari 2358

10. Veronika Kudermetova 2313 etc.

Rezultatele Simonei Halep în 2022 - Câți bani a câștigat

În ciuda dificultăților pe care le-a întâmpinat, Simona Halep a avut parte de un sezon destul de bun: a câștigat două turnee (Melbourne și Toronto) și a reușit să revină în Top 10 WTA.

Sportiva noastră a înregistrat 39 de victorii și a pierdut 11 meciuri. Doar din tenis, Simona a adunat anul acesta 2.253.197 de dolari.

Melbourne (WTA 250): Campioană

Australian Open (Grand Slam): Turul 4

Dubai (WTA 500): Semifinale

Doha (WTA 1000): Turul 1

Indian Wells (WTA 1000): Semifinale

Madrid (WTA 1000): Sferturi

Roma (WTA 1000): Turul 2

Roland Garros (Grand Slam): Turul 2

Birmingham (WTA 250): Semifinale

Bad Homburg (WTA 250): Semifinale

Wimbledon (Grand Slam): Semifinale

Washington (WTA 250): Turul 2

Toronto (WTA 1000): Campioană

Cincinnati (WTA 1000): Turul 2

US Open (Grand Slam): Turul 1.