„Am avut emoții”, a spus Simona la finalul partidei. Halep a câștigat de-o manieră categorică (6-3, 6-2) confruntarea cu o sfert finalistă de la ediția trecută a Wimbledonului, Karolina Muchova. Campioană în 2019, Simona Halep s-a calificat în turul al doilea de la All England Club.

HotNews.roFoto: Hotnews

Simona și-a făcut ușor meciul cu Karolina plecând în primul rând de la un serviciu care i-a dat încredere și care a făcut-o să câștige multe puncte ușor (79% procentaj al punctelor câștigate cu primul și 75% pe al doilea).

Mai apoi, Halep a avut atitudinea corespunzătoare (a dorit să conducă ea punctele) și a dominat raliurile de pe baseline. A reușit chiar să folosească cu succes și sliceul în câteva momente, iar defensiva a fost din nou la înălțime.

Dublă sfert finalistă la Wimbledon la ultimele două ediții (cea din 2020 nu a avut loc din cauza pandemiei de Covid-19), Muchova nu era neapărat genul de adversară pe care Simona să și-o dorească în primul tur de la All England Club. Victoria a fost însă una clară, fără urmă de dubii.

Simona a avut 16 lovituri câștigătoare (față de 11 Muchova), 9 erori neforțate (24 ale adversarei) și a câștigat în total 58 de puncte (față de 36 ale Karolinei).

Rezumatul partidei dintre Halep și Muchova

Sursa video: Eurosport

De știut:

  • Kirsten Flipkens (190 WTA) a trecut în două seturi, scor 7-5, 6-2, de australianca Jaimee Fourlis (150 WTA) și va fi următoarea adversară a Simonei Halep de la Wimbledon.
  • Pentru calificarea în turul al doilea, Simona Halep va primi un cec în valoare de 78.000 de lire sterline (96 de mii de dolari).
  • La această ediție de la Wimbledon nu sunt acordate puncte (din cauza neînțelegii dintre WTA/ATP și organizatorii de la All England Club pe subiectul interzicerii sportivilor din Rusia și Belarus de la al treilea Grand Slam al anului).

Cine este Kirsten Flipkens

Kirsten are 36 de ani, fiind născută pe 10 iarnuarie 1986. Are 1.65 metri și este o jucătoare de mâna dreaptă. A câștigat în total din tenis $5.907.003 și se află în acest moment pe locul 190 WTA (cea mai bună clasare din carieră a fost locul 13, în august 2013).

Cunoscută mai degrabă pentru rezultatele obținute la dublu (a câștigat 5 turnee: Seul 2016, `s-Hertogenbosch 2017, Linz și Lugano 2018 și Mallorca 2019), Flipkens are un singur titlu la simplu (Quebec City 2012) și a ajuns în alte trei finale ('s-Hertogenbosch 2013 și 2018 și Monterrey 2016).

Simona Halep - Kirsten Flipkens 5-0

Halep și Flikpens s-au mai întâlnit de cinci ori, iar sportiva noastră s-a impus de fiecare dată.

2016, US Open: 6-0, 6-2 pentru Halep

2014, Cincinnati: 6-4, 6-2 pentru Halep

2013, `s-Hertogenbosch: 6-4, 6-2 pentru Halep

2011, Fes: 7-5, 6-4 pentru Halep

2010, Tokyo - Pan Pacific: 6-4, 6-0 pentru Halep.

Simona Halep - Karolina Muchova 6-3, 6-2, în turul întâi de la Wimbledon

6:2 Simona găsește încă un passing spectaculos: cu forehandul în cross scurt. Halep prelungește raliurile și are câștig de cauză. Returul este agresiv și are adâncime: sunt trei mingi de meci pentru Halep. După 64 de minute, Simona închide meciul și se califică în turul al doilea de la Wimbledon.

5:2 Karolina trimite o scurtă, iar Simona nu mai ajunge. Jucătoarea din Cehia a tot încercat schimbări de tactică, momentan nu îi iese. Atacată, Simona găsește un passing fantastic cu reverul în lungul liniei, iar apoi ridică pumnul. Contra scurtă de efect, Halep câștigă gameul. Au fost două execuții consecutive spectaculoase, publicul este încântat de ceea ce a văzut. Simona este la un game distanță de calificarea în turul al doilea.

4:2 Simona are și ceva șansă la un retur: banda fileului a fost de partea ei. Schimbul se lungește, iar Halep are câștig de cauză (30-30, de la 30-0). Ramă de pe forehand a Karolinei, iar Simona are o minge de 5-1.

Mingea de break este anulată de Muchova cu un voleu spectaculos, dintr-o poziție nu tocmai confortabilă. Până la urmă, cehoaica câștigă gameul, este 4-2 pentru Simona.

4:1 Într-un moment în care avea avantaj în raliu, Simona ratează complet un voleu drive de forehand. Face însă și Karolina cadouri: 30-15. Serviciul continuă să fie la înălțime astăzi: 40-15. Muchova trimite direct câștigător cu returul - mingea a prins colțul terenului. Simona se distanțează la 4-1.

3:1 Muchova începe gameul cu o dublă greșeală. Se face 0-30 după încă o eroare. Karolina trimite apoi un as. Un contre-pied inspirat al Simonei: sunt mingi de break. Halep face un cadou de la retur, ce șansă a ratat. Încă o ocazie ratată: nu a schimbat direcția de lovire, iar Karolina a închis punctul cu un voleu de forehand.

Apare a treia minge de break din acest game. Simona nu îi deschide unghiurile adversarei, iar pe prima minge mai scurtă face pasul în față și închide gameul cu un voleu.

2:1 Muchova ratează un voleu de lângă plasă, dar a fost parcă mai mult o eroare forțată. Pe o minge joasă, Simona greșește cu forehandul: era greu să ridice mingea din acea poziție, poate ar fi fost mai indicat un slice.

Atunci când încearcă să accelereze cu forehandul, Karolina trimite mult în aut. Se vede frustrarea după o asemenea eroare. Pe un contre-pied, Muchova alunecă și pierde punctul.

O nouă greșeală a Simonei de pe forehand, s-au cam înmulțit în ultima perioadă. Își face însă gameul după ce servește foarte bine (2-1).

1:1 Karolina continuă să servească bine (două puncte câștigate exclusiv cu această lovitură). Urmează un raliu mai lung, iar Simona are câștig de cauză. Eroarea a venit de pe backhand pentru Muchova. Cehoaica nu-și face însă mari probleme: serviciul o ajută din nou. Venită spre fileu, Simona închide punctul cu un rever pe contre-pied. A fost insă un game câștigat de Karolina doar cu serviciul.

1:0 Setul al doilea a început cu Simona la serviciu. Simona pune mult efect pe forehand și o ține pe Karolina departe de baseline. Vine apoi cu o dreaptă în lungul liniei (30-0). Până acum, jocul ofensiv îi iese Simonei. O ajută și serviciul, sunt trei mingi de game, iar Muchova se uită puțin pierdută spre propria-i lojă după un game pierdut la zero.

6:3 Passing superb al Simonei, aplauze puternice din tribune. Muchova simte presiunea și comite o dublă greșeală: sunt două mingi de set pentru Halep (15-40). Simona închide setul cu stil: passing minunat în cross scurt: 6-3 după 31 de minute.

5:3 Simona are până acum un procentaj de 79% pe primul serviciu și se duce rapid la 40-0, iar apoi închide cel mai clar game de la lansare pe care l-a avut până acum.

4:3 Cel mai spectaculos punct de până acum îi revine cehoaicei: a rupt ritmul cu o scurtă, iar apoi a închis raliul în lungul liniei. Aplauze puternice din tribune. Muchova face tot mai des pasul la plasă și are un joc de voleu foarte sigur. Muchova schimbă din mers planul tactic: pune tot mai multă presiune de la fileu.

4:2 Muchova face destule cadouri în acest debut de meci: trimite în aut (destul de mare) un forehand într-un moment în care jumătate de teren era liber. Se revanșează în lungul liniei. Simona revine cu un backhand agresiv în diagonală. După 20 de minute, Halep conduce cu 4-2.

3:2 Pe un contre-pied de pe mediană Simona cade, dar nu pare să fie ceva grav. Ea reia meciul și face semn că este în regulă. Halep joacă mult în cross, pe forehandul adversarei, iar Karolina greșește. Muchova găsește sprijin în serviciu, armă care o ajută în acest game. Până acum, pentru că tocmai face o dublă greșeală.

Din nou serviciul este un ajutor de nădejde (trimis impecabil la exterior), iar Karolina câștigă un game în care nu a jucat la un nivel fantastic.

3:1 Muchova schimbă tactica, văzând că este dominată de pe baseline. Cehoaica vine la fileu, dar momentan Simona este mai inspirată și de la plasă. Serviciul la teu o ajută într-un moment dificil pe Halep. Campioana din 2019 se despinde la 3-1 pe tabelă.

2:1 Halep câștigă șase puncte la rând: trimite lung și înalt cu returul. Chiar șapte puncte consecutive, sunt trei mingi de break.Venită la fileu, Karolina câștigă punctul cu un voleu de forehand controlat impecabil. Un schimb de la fileu îi revine Simonei, iar ea face breakul.

1:1 Gameul a început rău pentru Simona (0-30), dar sportiva noastră a reușit să revină și să egaleze la 1 pe tabelă.

0:1 Partida a început cu Muchova la serviciu. Sportiva din Cehia servește foarte bine, iar gameul îi revine fără mari bătăi de cap.

Cele două sportive nu s-a mai întâlnit până acum în circuitul mondial.

Wimbledon 2022 - Ziua 2: Cele mai importante evenimente sunt live pe HotNews.ro.

Cum arată traseul virtual al Simonei Halep la Wimbledon 2022

Turul I: Karolina Muchova

Turul II: Kirsten Flipkens

Turul III: Camila Giorgi

Optimi: Paula Badosa / Petra Kvitova

Sferturi: Karolina Pliskova / Coco Gauff / Amanda Anisimova / Serena Williams

Semifinale: Iga Swiatek / Garbine Muguruza / Jessica Pegula / Barbora Krejcikova

Finala: Anett Kontaveit / Ons Jabeur / Maria Sakkari / Emma Răducanu.