​Mihaela Buzărnescu este a treia reprezentată a României care a obținut calificarea în turul al doilea al turneului de Grand Slam de la Wimbledon.

Mihaela BuzarnescuFoto: John Walton / PA Images / Profimedia

Aflată pe locul 127 în clasamentul WTA, Mihaela a învins-o în două seturi pe Nastasja Schunk (154 WTA), scor 6-4, 6-2. Meciul a durat o oră și 15 minute.

Mihaela Buzărnescu, obligată să își schimbe echipamentul

La începutul partidei, Mihaela a fost trimisă de organizatori la vestiar pentru a-și schimba echipamentul: acesta nu era complet alb, așa cum cere tradiția de la Wimbledon.

*sursă video: Eurosport

De știut:

  • Buzărnescu va da în runda următoare peste învingătoarea meciului dintre Coco Gauff (12 WTA, favorită 11) și Gabriela Ruse (54 WTA).
  • Pentru calificarea în turul al doilea, ​​Mihaela Buzărnescu va primi un cec în valoare de 78.000 de lire sterline (96 de mii de dolari).
  • Sorana Cîrstea și Irina Begu s-au calificat deja în turul al doilea de la Wimbledon, în urma victoriilor obținute luni. România mai are alte patru reprezentante pe tabloul de la All England Club: Simona Halep, Gabriela Ruse, Irina Bara și Ana Bogdan.

La această ediție de la Wimbledon nu sunt acordate puncte (din cauza neînțelegii dintre WTA/ATP și organizatorii de la All England Club pe subiectul interzicerii sportivilor din Rusia și Belarus de la al treilea Grand Slam al anului).