Gabriela Ruse (54 WTA) a fost eliminată în primul tur al Grand Slamului de la Wimbledon, după ce a fost învinsă în trei seturi de Coco Gauff (12 WTA, favorită 11).

Gabriela RuseFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Finalistă la Roland Garros, Gauff a avut mari emoții împotriva sportivei noastre. Gabriela a condus cu 5-4 în setul decisiv, dar americanca a obținut până la urmă victoria după două ore și jumătate de joc, scor 2-6, 6-3, 7-5.

Gabriela Ruse a reuşit să salveze 21 din cele 25 de mingi de break ale adversarei, însă a făcut de două ori mai multe erori neforţate (56 faţă de 26).

În turul următor de la Wimbledon, Coco Gauff o va întâlni pe Mihaela Buzărnescu (127 WTA), după ce sportiva noastră a trecut marți de Nastasja Schunk (154 WTA).

Pentru prezența pe tabloul principal, Gabriela Ruse va primi un cec în valoare de 50.000 de lire sterline (61.000 de dolari).

La această ediție de la Wimbledon nu sunt acordate puncte (din cauza neînțelegii dintre WTA/ATP și organizatorii de la All England Club pe subiectul interzicerii sportivilor din Rusia și Belarus de la al treilea Grand Slam al anului).