Irina Begu și-a aflat pedeapsa după incidentul din meciul cu Ekaterina Alexandrova, de la Roland Garros, când a dat cu racheta de pământ și aceasta a lovit un copil din tribune.

Irina Begu, aproape de descalificare dupa ce a lovit un copil cu racheta la Roland GarrosFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Astfel, Begu a fost amendată de organizatorii Grand Slamului de la Paris cu 10.000 de dolari.

„Liderul amenzilor, așa cum era de așteptat, este Irina-Camelia Begu, care a fost amendată cu 10.000 de dolari pentru că și-a aruncat racheta și a lovit un copil în tribune”, anunță Ben Rothenberg, celebru jurnalist din lumea tenisului.

Irina Begu și momentul pentru care aproape că a fost descalificată de la Roland Garros

*sursă video: Eurosport

Irina Begu a învins-o pe Ekaterina Alexandrova (31 WTA) în trei seturi, scor (3)6-7, 6-3, 6-4. Partida a durat două ore și 35 de minute.

La 2-0 pentru adversară în setul decisiv, Begu și-a pierdut cumpătul și a dat cu racheta de pământ, aceasta ajungând să lovească un mic fan aflat în tribună. Românca a primit doar un avertisment din partea arbitrului pentru gestul nesportiv.

Deși s-a dus la copilul pe care l-a lovit şi și-a cerut scuze, Begu a fost criticată de fotograful partidei de la Roland Garros, cât și de Ben Rothenberg.

La câteva ore după terminarea partidei, Irina Begu a afirmat că regretă „momentul stânjenitor”și i-a mulțumit mamei copilului, care le-a explicat oficialilor că fiul ei nu a pățit nimic.

De știut:

  • Prin calificarea în turul al treilea de la Roland Garros, Begu și-a asigurat un premiu în valoare de 125.800 de euro şi 130 de puncte în clasamentul WTA.

  • Irina Begu este singura reprezentată a României care a ajuns în turul trei de la Roland Garros: Irina Bara, Gabriela Ruse, Mihaela Buzărnescu și Ana Bogdan s-au oprit în runda inaugurală, iar Simona Halep și Sorana Cîrstea au fost eliminate în turul secund.

Grand Slamul de la Roland Garros, al doilea al sezonului după Australian Open, este programat între 22 mai - 5 iunie. La feminin, Barbora Krejcikova a cucerit turneul în 2021, în timp ce la masculin s-a impus Novak Djokovic.