Prima surpriză a zilei de joi de la Roland Garros a fost oferită de Leolia Jeanjean. Aflată pe locul 227 în clasamentul WTA, sportiva din Franța a învins-o categoric pe Karolina Pliskova (a patra favorită și semfinalistă la ediția din 2017).

Karolina PliskovaFoto: Tiziana FABI / AFP / Profimedia

În turul al doilea, Jeanjean (beneficiară a unui wildcard) s-a impus după o oră și 16 minute de joc, scor 6-2, 6-2.

Debutantă pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam, Leolia va da în runda următoare peste învingătoarea meciului dintre Irina Begu (63 WTA) și Ekaterina Alexandrova (31 WTA). Meciul este transmis în format LiveBLOG pe HotNews.ro.

Jucătoare din TOP 10 WTA care se află încă pe tabloul principal de la Roland Garros 2022

Din TOP 10 WTA se mai află pe tabloul principal de la Roland Garros 2022 următoarele favorite: Iga Swiatek (1), Paula Badosa (3), Aryna Sabalenka (7) și Danielle Collins (9).

Au fost deja eliminate: Barbora Krejcikova (2), Maria Sakkari (4), Anett Kontaveit (5), Ons Jabeur (6), Karolina Pliskova (8) și Garbine Muguruza (10).

Grand Slamul de la Roland Garros, al doilea al sezonului după Australian Open, este programat între 22 mai - 5 iunie. La feminin, Barbora Krejcikova a cucerit turneul în 2021, în timp ce la masculin s-a impus Novak Djokovic.