​​Organizatorii de la Roland Garros au anunțat programul zilei de sâmbătă (28 mai), una în care Inina Begu va evolua în turul al treilea al turneului de Grand Slam de la Paris.

Irina BeguFoto: Foto Olimpik/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

În primul meci de pe arena Suzanne-Lenglen, Irina o va întâlni pe Leolia Jeanjean (227 WTA). Partida va începe de la ora 12:00 (ora României) și va fi transmisă în format LiveTEXT pe HotNews.ro.

Sportiva din Franța, beneficiară a unui wildcard, a furnizat surpriza zilei de joi eliminând-o pe Karolina Pliskova (favorită 8), scor 6-2, 6-2.

Begu a obținut două victorii în trei seturi la această ediție a turneului de la Roland Garros: 4-6, 6-1, 7-6(5) vs Jasmine Paolini și (3)6-7, 7-3, 6-3 vs Ekaterina Alexandrova.

De știut:

  • Cel mai bun rezultat al Irinei la Paris a fost calificarea în optimi la ediția din 2016.
  • Prin calificarea în turul al treilea de la Roland Garros, Begu și-a asigurat un premiu în valoare de 125.800 de euro şi 130 de puncte în clasamentul WTA.
  • Irina Begu este singura reprezentantă a României care a ajuns în turul trei de la Roland Garros: Irina Bara, Gabriela Ruse, Mihaela Buzărnescu și Ana Bogdan s-au oprit în runda inaugurală, iar Simona Halep și Sorana Cîrstea au fost eliminate în turul secund.

Grand Slamul de la Roland Garros, al doilea al sezonului după Australian Open, este programat între 22 mai - 5 iunie. La feminin, Barbora Krejcikova a cucerit turneul în 2021, în timp ce la masculin s-a impus Novak Djokovic.

Citește și:

Sancțiunea primită de Irina Begu după ce a lovit un copil cu racheta la Roland Garros

Irina Begu, prima declarație după ce a lovit un copil cu racheta la Roland Garros

VIDEO Irina Begu, criticată dur după ce a lovit un copil cu racheta și a scăpat doar cu un avertisment