​Irina Begu (28 WTA) a pierdut duminica in optimile de la Roland Garros (al doilea turneu de Grand Slam al anului) in fata americancei Shelby Rogers (108 WTA - SUA), care devine una dintre surprizele competitiei. Romanca nu a gasit solutii la loviturile tari trimise de adversara sa, fiind prea mult in defensiva. Irina nu a reusit sa domine jocul si a facut prea multe greseli nefortate, pierzand in doua seturi.

HotNews.roFoto: Hotnews

Begu rateaza astfel intalnirea din sferturi cu Muguruza (pe care a invins-o de curand la Madrid) si va fi rasplatita pentru evolutia la RG cu 240 ouncte WTA si 173.000 euro.

In optimile tabloului feminin mai joaca duminica si cealalta romanca, Simona Halep. Partida ei cu Samatha Stosur va fi ultima de pe arena Philippe Chatriere, dupa ce se vor incheia jocurile Troiki-Wawrinka si Nishikori-Gasquet.

Meciul a fost LIVETEXT pe HotNews.ro:

4-6 Schimb lung, americanca e plimbata dintr-o parte in alta insa scurta cu care incearca sa inchida punctul e in fileu. Americanca vine la fileu si face 0-30, dar Begu reuseste scurta apoi. Amandoua dau cat pot in minge, un rever al Irinei se opreste in plasa, doua mingi de meci. O lovitura prea lunga a romancei si traseul ei la Roland Garros s-a oprit aici.

4-5 Irina loveste cat poate, dar Rogers prinde coltul terenului. Fileul mopreste un backhand al romancei si o dreapta a adversarei 30-15. Lob slab al Irinei, "executata" apoi cu un smatch al lui Shelby. Romanca prinde tusa laterala cu un rever superb si anuleaza prima minge de game, insa returneaza slab dupa un serviciu agresiv al americancei, care este la un game de sferturi.

4-4 Scapa o minge afara, dar compenseaza cu un serviciu bun, insotit de un nou strigat prin care se auto-incurajeaza. 30-15. Construieste apoi frumos punctul dar reverul de atac in lung este in fileu. Nu si backhandul urmator in cros, are minge de game, fructificata dupa un serviciu returnat afara.

3-4 Aparare incredibila a americancei, Begu munceste pentru a face 15-0 pe serviciul adversarei. Reuseste, in sfarsit, si o scurta, dar returneaza putin afara dupa aceea. 15-30. Trimite apoi in picioarele adversarei care da in fileu, doua sanse de break, prima anulata de un contre-pied inteligent al lui Rogers. Americanca trimite apoi in cros afara, strigat de eliberare al lui Begu.

2-4 Shelby nu doar loveste bine si se si deplaseaza bine, multe din erorile romancei vin din incercarea de a lovi decisiv, 0-30. Serviciu bun, mult in exterior, returnat afara. Punct replungit apoi, reusit de romanca dupa doua veniri la fileu si un lob returnat. Inca un retur afara si Irina are minge de game, irosita insa in fileu. Serviciul o aduce iar in avantaj, dar greseste apoi scurta. Irina alearga, dar returneaza unde este adversara. Mingea Irinei atinge fileul si iese afara, americanca face al patrulea game consecutiv.

2-3 Americanca loveste cat de tare poate si, ajutata putin si de fileu si de erorile romancei face repede 40-0. urmeaza un schimb usor mai disputat, incheiat, ca multe altele cu o minge usor afara. Begu nu reuseste deloc sa o scoata pe Rogers din jocul ei si din zona de confort, fiind in majoritate punctelor in defensiva, sub tirul dur al loviturilor plate ale americancei.

2-2 Dubla greseala, acoperita apoi cu un atac cu reverul dupa cativa pasi facuti spre fileu. Spectatorii de pe Suzanne Langlene si-au deschis umbrelele. Inca un rever intr-un unghi incredibil reusit de Irina si un lob ce starneste aplauze, 40-30. Reverul roamncei pare ca si-a revenit, dar greseste apoi "scurta" si incercarea de a accelera cand schimbul se lungea. Reverul o tradeaza insa si e break.

2-1 Nici acum meciul nu are ritm, Irina tot cauta sa loveasca inspre tusa, insa o tot rateaza, chiar daca de obicei de putin. Shelby isi face serviciul la zero aproape doar pe greselile romancei.

2-0 Incepe bine gameul, chiar daca pune in joc prima minge, cu un serviciu doi inselator, dar jucatoarea din SUA accelereaza superb si prinde coltul terenului. Nu si in punctul urmator, 30-15. Rogers o impinge insa in punctele urmatoare in defensiva si isi procura o minge de rebreak, pierduta insa. Irina face inca o greseala nefortata si se auto-admonesteaza zgomotos. Ii revine primul serviciu si face cu el trei puncte consecutive.

1-0 Begu intra mai hotarata in setul doi, da drumul la brat si face pasi in fata, reusind sa obtina trei sanse de break, profitand chiar de prima.

3-6 In continuare, begu este departe de nivelul jocului ei, face punct aproape numai pe greseala adversarei, 15-30. Retur extrem de lung si Rogers are doua mingi de set. Dubla greseala si Irina se duce spre banca cu capul plecat.

3-5 Fara a fi spectaculoasa, Rogers serveste si loveste bine, 30-0. Begu trimite in fileu si scoate un strigat de frustrare fata de lipsa ei de realizari. Inca un serviciu bun, returnat afara si este game la zero.

3-4 Begu incepe mai hotarata, si domina un schimb disputat. O venire la fileu si un serviciu excelent ii ofera trei mingi de game. Inca un serviciu nereturnat, primul joc castigat la zero.

2-4 Meciul este destul de incalcit, fara multe lovituri deosebite. Shelby ia insa gameul la 15, Irina nereusind deloca sa puna presiune pe americanca

2-3 Este clar ca Shelby joaca in aceste momente mult peste locul din WTA, 108. Loveste iar perfect, dar apoi Begu reuseste un serviciu foarte bun, insotit de un as. 30-15. BAckhand gresit de Irina, dar repara apoi cu un serviciu doi incomod si cu o minge de backhand inalta.

1-3 Rogers vrea sa atace iar pe rever, fileul se opune, ca si la punctul ulterior, 0-30. Atac in lung cu reverul al lui Shelby, Irina nu e acolo. Americanca loveste tare intr-un schimb prelungit, defensiva romancei se termina cu o minge putin afara. Shelby rupe ritmul cu o scurta, apoi backhandul in lung e in afara linei, 40 egal. Doua retururi afara ale Irinei si pierde gameul.

1-2 Inca un backhand gresit de Begu, prinsa apoi pe picior gresit cand Shelby face un pas in fata si ataca. Irina loveste apoi frumos cu forehandul, 15-30. Insistenta lui Shelby pe reverul nefunctional, pana acum, al romancei si serviciul slab al Irinei duc la primul break al meciului

1-1 Americanca loveste foarte bine dar greseste atat de tara atacul la fileu ca scapa si racheta din mana, 0-15. Trimite mingea urmatoare in fileu, insa se face 15-30 dupa ce Irina trimite putin afara. Doua servicii bune si e 40-30, insa fileul opreste mingea de game a jucatoarei din SUA. Amandoua ajung la fileu, mingea romancei se opreste in banda fileului, la fel ca si reverul incercat de Irina in punctul ulterior.

1-0 Begu face o dubla la debutul setului, dar apoi isi plimba adversara pana obtine punctul. Romanca insista in punctul urmator sa trimita pe mijloc pana adversara greseste cu o tentativa de atac cu reverul. Apoi reuseste o minge lunga si adversara returneaza afara, Shelby gresind apoi si returul.

14.54 Partida incepe cu Irina la serviciu

14.48 Ilie Nastase remarca in introducerea facuta pentru Eurosport ca, desi nu este jucatoare de zgura, Rogers a invins jucatoare bune la RG.

14.43 Begu si Rogers sunt anuntate de crainicul arenei si intra pe teren pentru incalzire.

14.34 Meciul programat inaintea de cel al lui Begu pe arena Suzanne Langlene, dintre Albert Ramos-Vinolas si Milos Raonic s-a terminat, cu victoria spaniolului, in trei seturi.

------------

Irina Begu a invins-o in meciul anterior, in trei seturi, pe Annika Beck (39 WTA - Germania), iar Shelby a trecut de favorita 10, Petra Kvitova, tot in trei seturi, scor 6-0, 6-7(3), 6-0.

Irina Begu s-a intalnit in prima runda cu Bethanie Mattek-Sands (86 WTA-SUA), castigand scorul de 6-4, 2-6, 6-1. Adversara din turul doi a fost Coco Vandeweghe (43 WTA-SUA) pe care a invins-o cu scorul 7-6, 6-7, 10-8, dupa un meci de trei ore si 38 de minute, in timp ce vineri a dispus de Annika Beck (6-2, 2-6, 6-1).