Irina Begu s-a calificat în turul trei de la Roland Garros, dar a fost și protagonista celui mai tensionat moment al zilei de la Roland Garros. Sportiva noastră a oferit prima reacție după ce a dat cu racheta de pământ și a lovit un copil din tribune în timpul setului decisiv al partidei cu Ekaterina Alexandrova.

Irina BeguFoto: Glyn Kirk / AFP / Profimedia Images

Irina Begu își cere scuze pentru momentul stânjenitor de la Paris

Aflată pe locul 63 în clasamentul WTA, Begu a afirmat că regretă „momentul stânjenitor” și i-a mulțumit mamei copilului, care le-a explicat oficialilor că fiul ei nu a pățit nimic.

„A fost, și este în continuare, un moment dezamăgitor pentru mine, jenant, pe care aș vrea să-l uit cât mai repede. Mi-am cerut scuze și îmi cer încă o dată scuze pentru momentul creat, nu a fost intenția mea și mă simt extrem de prost pentru ce s-a întâmplat.

Eu iubesc copiii enorm de mult și m-a durut că s-a întâmplat să lovesc fix un copil. Îi mulțumesc mamei care a insistat că fiul său nu are nimic și i-a transmis asta și supervizorului.

De-a lungul carierei nu am avut incidente de acest fel și este o lecție pe care trebuie să o învăț și pot să spun doar că îmi cer încă o dată scuze.

A fost un moment foarte stânjenitor și m-am bucurat că mi s-a oferit a doua șansă de a juca. M-am bucurat că s-a reluat meciul, m-am simțit extrem de prost și pur și simplu nu am vrut să lovesc cu racheta... A fost un moment greu, mă bucur că publicul m-a înțeles și că a fost ulterior alături de mine” - Irina Begu, pentru Eurosport.

Irina Begu și momentul pentru care aproape că a fost descalificată de la Roland Garros

*sursă video: Eurosport

Irina Begu a învins-o pe Ekaterina Alexandrova (31 WTA) în trei seturi, scor (3)6-7, 6-3, 6-4. Partida a durat două ore și 35 de minute.

La 2-0 pentru adversară în setul decisiv, Begu și-a pierdut cumpătul și a dat cu racheta de pământ, aceasta ajungând să lovească un mic fan aflat în tribună. Românca a primit doar un avertisment din partea arbitrului pentru gestul nesportiv.

Deși s-a dus la copilul pe care l-a lovit şi și-a cerut scuze, Begu a fost criticată de fotograful partidei de la Roland Garros, cât și de Ben Rothenberg, celebru jurnalist din lumea tenisului.

De știut:

  • În runda următoare, Irina Begu se va duela cu Leolia Jeanjean (227 WTA), după ce sportiva din Franța a furnizat surpriza zilei eliminând-o pe Karolina Pliskova.

  • Cel mai bun rezultat al Irinei la Paris a fost calificarea în optimi la ediția din 2016.

  • Irina Begu și Ekaterina Alexandrova s-au întâlnit de patru ori, iar sportiva noastră s-a impus de fiecare dată.

  • Prin calificarea în turul al treilea de la Roland Garros, Begu și-a asigurat un premiu în valoare de 125.800 de euro şi 130 de puncte în clasamentul WTA.

  • Irina Begu este singura reprezentată a României care a ajuns în turul trei de la Roland Garros: Irina Bara, Gabriela Ruse, Mihaela Buzărnescu și Ana Bogdan s-au oprit în runda inaugurală, iar Simona Halep și Sorana Cîrstea au fost eliminate în turul secund.

Grand Slamul de la Roland Garros, al doilea al sezonului după Australian Open, este programat între 22 mai - 5 iunie. La feminin, Barbora Krejcikova a cucerit turneul în 2021, în timp ce la masculin s-a impus Novak Djokovic.