Reprezentanții jucătorilor din circuitul ATP s-au declarat ferm împotriva excluderii sportivilor din Rusia și Belarus de la Wimbledon 2022. În același timp, forul masculin poate sancționa indirect All England Club.

WimbledonFoto: wimbledon.com

Anunțul de luna trecută al organizatorilor de la Wimbledon, conform căruia jucătorii de tenis din Rusia și Belarus nu vor avea dreptul de a participa la Grand Slamul englez de anul acesta din cauza războiului început în Ucraina, a strârnit controverse uriașe în lumea sportului.

Mai multe mari nume din lumea tenisului, printre care Rafael Nadal, Novak Djokovic și Andy Murray, au criticat decizia fermă a organizatorilor Wimbledon 2022 de a interzice participarea jucătorilor din Rusia și Belarus la Grand Slamul englez.

Ion Țiriac, reacție vehementă împotriva interzicerii sportivilor din Rusia și Belarus la Wimbledon 2022

Reprezentanții jucătorilor ATP, împotriva excluderii sportivilor din Rusia și Belarus de la Wimbledon 2022

Conform Daily Mail, reprezentanții jucătorilor de tenis din circuitul ATP susțin luarea unor măsuri dure împotriva organizatorilor de la All England Club.

Aceasta este concluzia generală trasă în urma mai multor discuții la Madrid și Roma, unde au loc turnee importante în această perioadă.

Deși jucătorii din ATP înțeleg presiunea pusă pe umerii organizatorilor de la Wimbledon pentru aplicarea unor sancțiuni, aceasta nu justifică decizia drastică luată pentru ediția din 2022 a Grand Slamului.

Cum i-ar putea sancționa ATP pe organizatorii Wimbledon

Deși Grand Slamul englez este independent față de circuitul ATP, forul masculin poate să sancționeze indirect All England Club.

Având în vedere că ATP oferă punctele în clasamentul mondial, aceștia ar putea pur și simplu să nu ia în considerare Wimbledon 2022 și punctajele aferente obținute de jucători.

ATP este în permanent dialog cu WTA (Asociația feminină de tenis), astfel că o decizie concretă în privința sancțiunilor ar putea suferi schimbări înainte de anunțul oficial.