Rafael Nadal s-a arătat de partea colegilor ruși din circuitul mondial care nu pot participa la Wimbledon 2022, iar așa cum era de așteptat declarația ibericului a generat multă frustrare.

Rafael NadalFoto: Oscar J Barroso/DPPI/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nadal, atacat de Stakhovsky: Cât de corect este să moară ucrainenii?

Fost adversar al lui Rafa în circuitul ATP, ucraineanul Sergiy Stakhovsky (actualmente aflat pe frontul de război) i-a replicat spaniolului pe Instagram după ce acesta a spus că nu este corect ca jucătorii din Rusia și Belarus să nu aibă dreptul de a participa la Wimbedon 2022.

"Rafa, am participat împreună la turnee, am jucat unul împotriva celuilalt în circuit. Te rog să-mi spui cât de corect este ca jucătorii ucraineni să nu se poată întoarce în Ucraina?

Cât de corect este să nu poată copiii să joace tenis? Cât de corect este să moară ucrainenii?" - Sergiy Stakhovsky, pe Instagram.

În vârstă de 36 de ani, Stakhovsky se află în prezent pe locul 293 în ierarhia mondială, iar cel mai sus s-a aflat pe poziția 31 (pe 27 septembrie 2010).

A adunat în total din tenis $5.606.768, iar cea mai importantă victorie a carierei o reprezintă succesul împotriva lui Roger Federer de la Wimbledon (2013).

De altfel, Sergiy Stakhovsky a precizat la un moment dat că este dezamăgit de Roger Federer și de Rafael Nadal. La polul opus se află Novak Djokovic, cel care i-a scris pe WhattsApp și l-a întrebat dacă îl poate ajuta cu ceva pe perioada războiului.

Mai multe mari nume din lumea tenisului, printre care Rafael Nadal, Novak Djokovic și Andy Murray, au criticat decizia fermă a organizatorilor Wimbledon 2022 de a interzice participarea jucătorilor din Rusia și Belarus la Grand Slamul englez.

A 68-a zi de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.