Aflat la Madrid acolo unde va participa la turneul Masters de la Caja Magica, Andrey Rublev a lansat un atac voalat la adresa lui Roger Federer și Rafael Nadal. Rusul se leagă de tăcerea suspectă a celor doi mari campioni în ceea ce privește interzicerea jucătorilor din Rusia și Belarus de la Wimbledon 2022.

Rafael Nadal vs Roger FedererFoto: wimbledon.com

Andrey Rublev și criticile la adresa organizatorilor de la Wimbledon

Rublev a fost unul dintre primii sportivi din Rusia care s-a declarat împotriva războiului. Mai apoi, acesta a ieșit în evidență în momentul în care a spus că decizia organizatorilor de la Wimbledon de a-i interzice pe sportivii din Rusia și Belarus de la Wimbledon 2022 este una ilogică.

Federer, Nadal și tăcerea în subiectele importante: Shuai Peng, războiul din Ucraina și interzicerea rușilor de la Wimbledon

La ceva timp după acel comentariu, Rublev a ieșit din nou în evidență, de această dată lansând un atac voalat la adresa lui Roger Federer și a lui Rafael Nadal.

Într-un interviu pentru championhat (și citat de sportskeeda), Rublev spune, printre altele, că nu-și poate explica tăcerea marilor campioni Federer și Nadal în legătură cu interzicerea sportivilor din Rusia și Belarus de la Wimbledon 2022.

„Sincer, nu știu. Nu am nicio presupunere. Probabil că este mai bine să le fie adresată această întrebare lor.

Nu vreau să ofer prea multe declarații pentru că nu vreau cumva să dezinformez. Este din cauza imaginii lor (n.r. a statutului de care se bucură) sau au o opinie diferită? Habar nu am. Nu știu care este motivul pentru care au ales să tacă”, a precizat Andrey Rublev.

De altfel, Federer și Nadal nu au avut ieșiri clare în spațiul media nici în ceea ce privește situația lui Shuai Peng, dar nici în legătură cu războiul din Ucraina.

Sergiy Stakhovsky (jucător din Ucraina care este implicat activ în războiul contra Rusiei) a precizat la un moment dat că este dezamăgit de Roger Federer și de Rafael Nadal. La polul opus se află Novak Djokovic, cel care i-a scris pe WhattsApp și l-a întrebat dacă îl poate ajuta cu ceva.

A 67-a zi de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.