De acum este oficial: jucătorii de tenis din Rusia și Belarus au fost excluși de la Wimbledon 2022, decizia fiind publicată miercuri, 20 aprilie, pe siteul oficial al competiției de la All England Club.

WimbledonFoto: wimbledon.com

Al treilea Grand Slam din calendarul competițional va avea loc la Londra, în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022.

Motivația organizatorilor de la Wimbledon pentru interzicerea jucătorilor din Rusia și Belarus

Pe siteul oficial al întrecerii de la All England Club, organizatorii britanici au motivat decizia de a-i interzice pe jucătorii din Rusia și Belarus.

"În numele All England Club şi al Comitetului de Management al The Championships, dorim să ne exprimăm sprijinul continuu pentru toţi cei afectaţi de conflictul din Ucraina în aceste vremuri şocante şi dureroase.

Împărtăşim condamnarea universală a acţiunilor ilegale ale Rusiei şi am analizat cu atenţie situaţia în contextul îndatoririlor noastre faţă de jucători, faţă de comunitatea noastră şi faţă de publicul larg din Marea Britanie, ca instituţie sportivă britanică.

De asemenea, am luat în considerare îndrumările stabilite de guvernul Regatului Unit în special în legătură cu organismele şi evenimentele sportive.

Având în vedere profilul The Championships din Regatul Unit şi din întreaga lume, este responsabilitatea noastră să ne jucăm rolul în eforturile pe scară largă ale guvernului, industriei, instituţiilor sportive şi creative de a limita influenţa globală a Rusiei prin cele mai puternice mijloace posibile.

În circumstanţele unei astfel de agresiuni militare nejustificate şi fără precedent, ar fi inacceptabil ca regimul rus să obţină vreun beneficiu din implicarea jucătorilor ruşi sau belaruşi la The Championships.

Prin urmare, intenţia noastră este, cu regret profund, să refuzăm înscrierile jucătorilor ruşi şi belaruşi la The Championships din 2022.

În cazul în care circumstanţele se schimbă semnificativ până în iunie, vom lua în considerare şi vom răspunde în consecinţă.

Salutăm, de asemenea, decizia LTA de a refuza înscrierile jucătorilor ruşi şi belaruşi la evenimentele din Marea Britanie, pentru a ne asigura că tenisul britanic oferă o abordare consecventă pe parcursul verii", se arată într-un comunicat al organizatorilor, citat de News.ro.

Reacția Kremlinului după ce presa internațională a scris că jucătorii din Rusia vor fi interziși la Wimbledon 2022

Sportivi de top din ATP și WTA nu vor putea participa la Wimbledon 2022

Această decizie îi afectează pe mai multi sportivi de top din circuitele ATP și WTA, printre aceștia numărându-se Daniil Medvedev (2 ATP), Andrey Rublev (8 ATP), Anastasia Pavlyucenkova (15 WTA), toti din Rusia, respectiv Aryna Sabalenka (4 WTA) şi Victoria Azarenka (18 WTA), din Belarus.

A 56-a zi de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.