Daniil Medvedev nu prea este pe placul publicului, rusul având probleme cu mulțimea și la finala de la Australian Open. Dezamăgit de reacția fanilor de pe Rod Laver Arena (aceștia au fost pe față cu Rafael Nadal), Daniil a avut un discurs manifest la conferința de presă.

Daniil MedvedevFoto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Criticat de mulți pentru faptul că reușește de multe ori să inflameze publicul cu atitudinea sa, Daniil și-a găsit un "avocat" neașteptat.

La finalul partidei epice de duminică în urma căreia a câștigat titlul de Grand Slam cu numărul 21 din carieră (un record), Rafael Nadal i-a luat apărarea rivalului din finala de pe Rod Laver Arena.

"Oamenii au o părere greșită despre Daniil și vă spun asta cu mâna pe inimă. În afara terenului este o persoană foarte amabilă, caldă, grijulie.

E extrem de calm, comunic foarte bine cu el. Am un mare respect pentru Medvedev, este un mare campion" - Rafael Nadal, potrivit gotennis.ru, citați de Eurosport.

"Nu există niciun jucător care să devină mai important decât sportul său. Nici Roger Federer, nici Novak Djokovic, nici eu, nici Bjorn Borg, nici John McEnroe, nici oricine altcineva. Sunt sigur că tenisul va fi pe mâini bune și după noi", a completat Nadal.

Daniil Medvedev este cel mai important jucător al generației de după BIG 3, rusul reușind în decurs de un an de zile să joace finala la Australian Open 2021 (cedată în fața lui Djokovic), să se impună la US Open (a trecut de Nole în ultimul act) și să dispute încă o finală la Australian Open (anul acesta, învins dramatic de Nadal).

Epoca BIG 3 (Federer, Nadal, Djokovic) se apropie cu pași mari de final, cei trei urmând să implinească în acest sezon 41 de ani (Roger Federer), 36 (Rafael Nadal) și 35 (Novak Djokovic).

"N-au creier, n-au nimic în cap. Viețile lor trebuie să fie foarte triste", Daniil Medvedev către arbitrul de scaun făcând referire la publicul australian de la finala cu Rafael Nadal.

Daniil Medvedev și reacția lipsită de fair-play de la festivitatea de premiere de la Australian Open (de după finala cu Nadal):

"Plictisitor" (n.r. boring), spune rusul în timp ce un oficial australian își ține discursul.