Cunoscut pentru fair-play-ul incredibil avut de-a lungul carierei, Roger Federer nu a dezamăgit nici de această dată. Marele campion elvețian a postat pe contul personal de Instagram un mesaj după finala incredibilă de la Australian Open dintre Rafael Nadal și Daniil Medvedev.

Rafael Nadal, campion la Australian OpenFoto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ibericul a întors fantastic soarta meciului de pe Rod Laver Arena (a fost condus cu 2-0) și s-a impus după un meci maraton.

Rafa s-a impus cu 2-6, 6-7(5), 6-4, 6-4, 7-5, confruntarea epică dintre iberic și rus a durat 5 ore și 24 de minute.

La scurt timp după finală, Roger Federer a ținut să-l felicite pe marele rival, dar și prieten Rafael Nadal.

"Ce meci! Pentru prietenul și marele meu rival, Rafael Nadal. Din suflet te felicit pentru că ai devenit primul om din istorie cu 21 de Grand Slamuri la simplu. Acum câteva luni glumeam despre faptul că suntem amândoi în cârje. Uluitor.

Nimeni nu trebuie să subestimeze un mare campion. Munca ta incredibilă, etica, dedicarea și spiritul de luptă sunt surse de inspirație pentru mine și pentru nenumărați alții de-a lungul globului.

Sunt mândru să împărtășesc această eră cu tine și sunt onorat că am jucat rolul de a te împige și mai tare pentru a obține mai mult. Așa cum ai făcut și tu cu mine în ultimii 18 ani.

Sunt convins că vei mai avea multe alte succese în viitor, dar pentru moment bucură-te de acesta" - Roger Federer.

Mesajul marelui Roger Federer:

Clasament titluri Grand Slam:

1 Rafael Nadal 21 titluri

2 Roger Federer / Novak Djokovic 20.

De știut:

  • După Novak Djokovic, Rafael Nadal este doar al doilea jucător din Era Open care se poate mândri cu cel puțin două trofee cucerite la toate Grand Slam-urile (Federer are unul la Roland Garros).

  • Nadal a cucerit de două ori trofeul de la Melbourne: în 2009 și 2022.
  • Cele 21 de titluri ale spaniolului: 13 Roland Garros, 4 US Open, 2 Wimbledon, 2 Australian Open.

  • Daniil Medvedev a pierdut pentru a doua oară la rând în finala de la Australian Open (în 2021 a fost învins de Novak Djokovic).