A revenit senzațional de la 0-2 la seturi și ajutat și de public Rafael Nadal a câștigat Australian Open pentru a doua oară în carieră. Ibericul a adunat 21 de titluri de Grand Slam (record), iar după finala cu Daniil Medvedev i-a surprins pe toți cu răspunsul la întrebarea: ești cel mai bun din istorie?

Rafael Nadal, cu trofeul de la Australian OpenFoto: Sydney Low/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rafael Nadal despre GOAT: Sincer, azi nu-mi pasă deloc

Vizibil emoționat după un meci epic cu Medvedev, Nadal a răspuns la conferința de presă și la întrebarea: Ești cel mai bun din istorie?

"Sincer, azi nu-mi pasă deloc. Este grozav să câştig un nou titlu de Grand Slam în acest moment al carierei mele. Înseamnă mult şi ştiu că 21 este un număr special. Este o zi de neuitat.

Nu voi spune niciodată că pentru că mulţi oameni se luptă şi mulţi oameni merită. Dar chiar cred că starea mea de spirit este foarte pozitivă. În ultimele şase luni, m-am luptat mult pentru a reveni pe teren.

Am trecut prin momente foarte grele, am avut discuții dificile pentru că nu ştiam dacă mă pot întoarce în circuitul mondial. Aşa că mă simt onorat.

Sunt norocos că am realizat încă o dată ceva grozav în cariera mea de tenis. Nu acord o mare importanţă dacă sunt sau nu cel mai bun din istorie.

Sincer, azi nu-mi pasă deloc. Pentru mine, important este să mă bucur de seri ca asta. Asta înseamnă mult pentru mine. Mai mult decât să câştig al doilea meu Australian Open, mai mult decât orice" - Rafael Nadal.

Daniil Medvedev a avut finala de la Australian Open în mână (2-0 la seturi), dar cumva Rafael Nadal a reușit să se agațe de oportunitățile care s-au ivit și a reușit să ducă meciul într-un set decisiv unde s-a impus cu 7-5.

Ibericul a ajuns la cota 21 de Grand Slamuri, performanță cu care i-a depășit pe Roger Federer și Novak Djokovic.

Rafa s-a impus cu 2-6, 6-7(5), 6-4, 6-4, 7-5,confruntarea epică dintre iberic și rus a durat 5 ore și 24 de minute.

Te-ar putea interesa și: