Novak Djokovic a fost marele absent de la Australian Open (a fost expulzat de la Antipozi), sârbul fiind cel mai titrat jucător din istorie la Melbourne (9 titluri!). La finalul partidei dintre Rafael Nadal și Daniil Medvedev, liderul mondial a avut o reacție pe Instagram.

Novak DjokovicFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rafa s-a impus cu 2-6, 6-7(5), 6-4, 6-4, 7-5, confruntarea epică dintre iberic și rus a durat 5 ore și 24 de minute.

Printre altele, Nole îl felicită pe Nadal pentru incredibila victorie de la Australian Open, succes care i-a adus cel de-al 21-lea titlu de Grand Slam.

Sârbul laudă spiritul fantastic de luptă al lui Rafa, iar Djokerul are cuvinte frumoase și la adresa lui Daniil Medvedev (rusul a scăpat printre degete un titlu care-i părea la îndemână).

"Felicitări, Rafael Nadal, pentru câștigarea celui de-al 21-lea Grand Slam, este o realizare uimitoare. Întotdeauna un spirit de luptă impresionant. Medvedev a dat totul și a jucat cu pasiunea și determinarea cu care ne-a obișnuit deja" - Novak Djokovic.

FOTO Mesajul lui Roger Federer după ce a fost întrecut de Rafael Nadal la titlurile de Grand Slam

Mesajul lui Novak Djokovic:

Clasament titluri Grand Slam:

1 Rafael Nadal 21 titluri

2 Roger Federer / Novak Djokovic 20.

De știut:

  • După Novak Djokovic, Rafael Nadal este doar al doilea jucător din Era Open care se poate mândri cu cel puțin două trofee cucerite la toate Grand Slam-urile (Federer are unul la Roland Garros).

  • Nadal a cucerit de două ori trofeul de la Melbourne: în 2009 și 2022.
  • Cele 21 de titluri ale spaniolului: 13 Roland Garros, 4 US Open, 2 Wimbledon, 2 Australian Open.

  • Daniil Medvedev a pierdut pentru a doua oară la rând în finala de la Australian Open (în 2021 a fost învins de Novak Djokovic).