Simona Halep a fost eliminată în optimile de la Australian Open, jucătoarea noastră fiind învinsă după un meci epuizant (a avut loc pe o căldură sufocantă pe alocuri) de Alize Cornet. Simona nu și-a putut apăra punctele câștigate anul trecut la Melbourne, iar coborârea din clasamentul WTA a venit firesc.

Simona HalepFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

România a rămas fără reprezentante la Melbourne: Simona Halep și Sorana Cîrstea au fost învinse în cursul zilei de luni.

Locul din clasamentul WTA contează mai puțin

Întrebată despre părăsirea TOP 20 WTA (acolo unde nu revenise de foarte mult timp), Simona Halep a spus că adversare puternice poate întâlni în orice tur al competițiilor, indiferent de locul ocupat în ierarhia mondială.

"Nu prea mă gândesc la acest lucru, dacă vrei să faci treabă bună trebuie să bați pe oricine în orice tur. Așa că încerc doar să mă recuperez după această perioadă lungă de două luni în care am dat zi de zi tot ce am avut mai bun.

Sunt foarte mândră de tot ce am făcut în perioada asta și vreau să revin la următorul turneu sănătoasă și gata să lupt din nou" - Simona Halep, pentru Eurosport.

Cu 2117 puncte în clasamentul live, Halep se află pe locul 23, înregistrând până în acest moment o coborâre de opt locuri în ierarhia mondială.

În funcție de rezultatele de la Melbourne, Simona ar mai putea pierde și alte poziții din ierarhia mondială.

Înainte de startul Australian Open, Halep se afla pe locul 15.

Simona a părăsit Grand Slamul de la Melbourne în faza optimilor, sportiva noastră fiind învinsă de Alize Cornet (6-4, 3-6, 6-4) după un meci epuizant de două ore și 33 de minute.

Ce urmează pentru Simona Halep

După o pauză de două-trei zile, Halep va începe antrenamentele pentru următoarele două turnee la care va participa: Dubai (14-19 februarie 2022) și Doha (20-26 februarie).

S-ar putea să te intereseze și: