Olympiacos Pireu a furnizat surpriza zilei de joi în competițiile UEFA, formația din Grecia impunându-se cu 4-2 în fața echipei Aston Villa, la Birmingham, în manșa tur a semifinalelor Conference League. Tot joi, Fiorentina a câștigat în prelungiri meciul cu Club Brugge, scor 3-2.

Olympiacos PireuFoto: Andrew Yates / imago sportfotodienst / Profimedia

>> Europa League: Bayer Leverkusen, cu un pas în finală / Remiză între Marseille și Atalanta

Aston Villa vs Olympiacos 2-4 și Fiorentina - Club Brugge 3-2, în turul semifinalelor Conference League

Meciul de pe Villa Park a început cum nu se putea mai rău pentru gazde: Olympiacos a punctat de două ori prin El Kaabi ('16, '29).

Trupa lui Unai Emery n-a renunțat la luptă, a redus din diferență prin Watkins ('45+1) și a egalat prin Diaby ('52).

Deși părea că Aston Villa și-a revenit și va obține un rezultat pozitiv pentru retur, Olympiacos a mai lovit de două ori până la final. Marocanul El Kaabi i-a readus pe oaspeți în avantaj ('56, penalty), iar Hezze ('67) a stabilit scorul final.

Douglas Luiz (Aston Villa) a trimis în bară din penalty ('84), iar ultima reprezentată a Angliei este aproape de eliminarea din cupele europene.

Pe Stadio Artemio Franchi din Florența, gazdele au deschis scorul prin Sottil ('5), dar Vanaken ('17, penalty) a egalat pentru oaspeți.

Fiorentina a condus la pauză după reușita lui Belotti ('37), însă Club Brugge a mai marcat o dată prin Thiago ('63), la doar două minute după ce rămăsese în inferioritate numerică (Onyedika a primit două cartonașe galbene).

Echipa viola, antrenată de Vincenzo Italiano, s-a impus după golul înscris de Nzola ('90+1).

Manşa retur a semifinalelor se dispută pe 8 mai (la Bruges) şi pe 9 mai (la Pireu).

Finala Conference League va avea loc în data de 29 mai, pe Agia Sophia Stadium din Atena (Grecia).