​Kyren Wilson și David Gilbert se află la egalitate, scor 4-4, după prima sesiune din semifinalele CM de Snooker. Același scor este consemnat și celălalt meci de la Crucible, cel dintre Jak Jones și Stuart Bingham.

Kyren WilsonFoto: Mike Egerton / PA Images / Profimedia

Kyren Wilson vs David Gilbert 4-4, același scor și în duelul dintre Jak Jones și Stuart Bingham

Văzut favorit înainte de startul duelului, Kyren Wilson nu a reușit deocamdată să confirme calculul specialiștilor. A condus cu 1-0 și 2-1, dar a fost nevoit să vină din urmă pentru a încheia la egalitate (4-4) meciul din semifinale cu David Gilbert (locul 31 mondial, una dintre surprizele plăcute ale turneului final de la Crucible).

Același scor (4-4) este consemnat și în partida dintre Stuart Bingham și Jak Jones (marea surpriză de la ediția din acest an de la Sheffield).

După ce l-a eliminat în sferturi pe Ronnie O'Sullivan, Stuart a pornit lansat meciul cu Jak Jones și a condus cu 3-0 pe tabelă. Erau toate semnalele unui duel dezechilibrat, dar odată ce a mai scăpat de emoții, galezul a intrat cu adevărat în meci.

De la 3-0 pentru adversar, Jones a revenit puternic și a restabilit egalitatea (3-3). A triumfat în ultimul frame al sesiunii și a reușit să intre la cabine la egalitate cu mult mai cunoscutul său rival, scor 4-4. Reamintim că Bingham a câștigat titlul mondial la ediția din 2015.

Întâmplător sau nu, și la acea ediție a trecut de Ronnie O'Sullivan pe drumul către titlul mondial (și tot în sferturile de finală).

Reamitim că în semifinale se joacă după sistemul cel mai bun din 33 de frameuri, adică primul la 17.

Semifinalele CM Snooker 2024

David Gilbert (locul 31) vs Kyren Wilson (12) 4-4

Jak Jones (44) vs Stuart Bingham (29) 4-4

Cum se joacă la Campionatul Mondial 2024

Disputele din turul întâi s-au jucat după sistemul „cel mai bun din 19 frame-uri”. În turul doi, regula a fost de „cel mai bun din 25 de frame-uri”, la fel ca și în sferturi.

În semifinale, învingătorul va fi stabilit după sistemul „cel mai bun din 33 de frame-uri”. În fine, în marea finală câștigătorul va fi stabilit după „cel mai bun din 35 de frame-uri”.

Cum se va juca în finală

Prima sesiune a finalei va avea 8 frame-uri. A doua sesiune va fi compusă din 9 frame-uri, a treia din 8 frame-uri. În fine, sesiunea finală va avea cel mult 10 frame-uri (se pot juca sau nu toate, în funcție de scorul de pe tabelă).

De știut despre CM de Snooker 2024

  • Dată de desfășurare: 20 aprilie - 6 mai
  • Locație: Crucible Theatre
  • Oraș: Sheffield
  • Eveniment organizat de: World Snooker Tour
  • Premii totale: £2,395,000
  • Marele învingător: £500,000
  • Transmisie tv în România: canalele Eurosport.
  • HotNews.ro vă va ține la curent cu toate noutățile zi de zi pe durata Campionatului Mondial.
  • Campionul en-titre: Luca Brecel (2023).