Renata Voracova, jucătoarea cehă de tenis care a fost nevoită să părăsească Australia după ce i-a fost anulată viza, a declarat că s-a simţit "ca o infractoare" în timpul interogatoriului. Ea a precizat că a fost pusă să se dezbrace de poliţia de frontieră, relatează The Guardian.

Renata VoracovaFoto: John Salangsang / Shutterstock Editorial / Profimedia

"M-am simţit un pic ca o infractoare, însă nu aveam motive să mă simt astfel. Am trimis toate documentele. Toate au fost aprobate. Dacă ştiam că există chiar şi unu la sută şanse să nu fie în regulă ceva, nu m-aş fi dus", a spus Voracova pentru BBC News.

Sportiva intenţionează să se vaccineze împotriva coronavirusului, ea explicând că a avut complicaţii după ce a contractat virusul şi de aceea nu s-a putut imuniza înainte de Australian Open.

Pentru publicaţia Denik, Voracova a declarat că în timpul reţinerii şi interogării sale înainte de a părăsi Australia a fost pusă să se dezbrace.

"Eram îngrijorată. Nu m-am simţit în siguranţă până în momentul în care m-am întors acasă. Parcă mă uitam la un film – un interogatoriu cu instrucţiuni ca . Nici nu îţi vine să te gândeşti la aşa ceva, cu atât mai puţin să trăieşti asta", a adăugat Voracova, citată de News.ro.

În timp ce se afla încă în Australia, sportiva a oferit detalii despre condițiile din hotelul de carantină.

"Sunt într-o cameră şi nu pot merge nicăieri. Îmi pot deschide fereastra doar câţiva centimetri. Sunt paznici peste tot, inclusiv sub fereastra mea, ceea ce este destul de ciudat. Poate or crede că o să sar şi fug. Hotelul este un fel de cămin îmbunătăţit. Mi se aduce mâncare şi este un paznic pe hol. Totul este porţionat" - Renata Voracova, în interviuri acordate publicaţiilor DNES şi Sport.

Aflată pe locul 82 WTA în proba de dublu, sportiva a părăsit Australia, sâmbătă, după anularea vizei sale din motive sanitare.

Jucătoarea de 38 de ani a fost ţinută în acelaşi hotel ca sârbul Novak Djokovic.

Spre deosebire de sârb (care se află la Melbourne și se antrenează pentru Australian Open), Voracova a părăsit Melbourne în cursul serii de sâmbătă (8 ianuarie).

Ca și în cazul lui Djokovic, Renata primise o scutire de la regulile anti-Covid în vigoare în ţară de către Federaţia Australiană de Tenis pentru a putea veni să joace Australian Open, după ce s-a infectat cu Covid-19 la sfârşitul anului trecut.

Ulterior, autoritațile australiene au decis să-i anuleze viza, considerând că motivul ei de scutire nu îndeplineşte condiţiile stricte de intrare pe teritoriu impuse în cadrul luptei împotriva Covid-19.

Citește și:

WTA îi dă dreptate Renatei Voracova, jucătoare de tenis expulzată din Australia