Asociaţia jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA) s-a arătat preocupată de situația jucătoarei de tenis Renata Voracova. Sportiva a fost obligată să părăsească Australia din cauza unor probleme cu viza, chiar dacă jucase anterior în proba de dublu a unui turneu de la Melbourne.

Renata VoracovaFoto: John Salangsang / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ca şi în cazul sârbului Novak Djokovic, Voracova a obţinut o derogare medicală pentru a putea participa la Australian Open, în ciuda faptului că nu s-a vaccinat împotriva Covid-19.

Specialista în proba de dublu, în vârstă de 38 ani, jucase deja într-un turneu la Melbourne, în momentul în care funcţionarii autorităţii vamale din Australia i-au cerut să părăsească ţara, după anularea vizei lui Djokovic.

"Complicaţiile trăite în cursul ultimelor zile, în care sportivi au urmat procesul aprobat şi autorizat pentru primirea unei scutiri medicale pentru intrarea în ţară sunt nefericite", a precizat WTA într-un comunicat.

"Renata Voracova a urmat aceste reguli şi proceduri, a fost autorizată să intre după sosirea sa şi să participare la o competiţie, iar apoi viza i-a fost brusc anulată, fără ca ea să facă nimic rău. Vom continua să lucrăm cu autorităţile pentru a rezolva această situaţie nefericită într-o manieră adecvată", a adăugat organismul care gestionează circuitul feminin de tenis, potrivit Agerpres.

Voracova a declarat pentru postul de televiziune luxemburghez RTL Today că speră ca Federaţia australiană de tenis să o despăgubească pentru cheltuielile legate de deplasarea sa la Melbourne şi pentru potenţialul premiu în bani pe care l-a ratat prin neparticiparea la Australian Open.

Asociaţia jucătorilor profesionişti de tenis (PTPA), organism lansat de Novak Djokovic în 2020, a anunţat că va face toate demersurile necesare în cazul Voracova.

"PTPA consideră că securitatea juridică trebuie să fie un principiu primordial în orice societate democratică. Vom continua să susţinem şi să apărăm jucătorii într-o manieră acceptabilă pentru ei. Suntem recunoscători că doamna Voracova este în siguranţă şi aşteptăm cu nerăbdare revenirea sa pe teren", a subliniat organizaţia.

Novak Djokovic, care şi-a recăpătat viza de Australia în urma deciziei unui tribunal federal, a revenit miercuri la Melbourne Park pentru a se antrena, în aşteptarea unei decizii a ministrului Imigraţiei, Alex Hawke, în privinţa statutului său.

Citește și: