Nouă ani a așteptat FCSB pentru a fi din nou campioana României la fotbal, iar titlul cucerit sâmbătă a fost sărbătorit până târziu în noapte. Mihai Stoichiță a vorbit despre acest succes al roș-albaștrilor și a prezentat elementele care au dus la victoria finală.

Peluza Nord FCSBFoto: Victor Cozmei / HotNews.ro

Mihai Stoichiță spune că FCSB a fost constantă pe durata sezonului

FCSB a câștigat cu 2-1 meciul cu Farul din play-off și a devenit matematic campioană a României (îi era suficient și un rezultat de egalitate).

Președinte al Comisiei Tehnice din cadrul Federației Române de Fotbal, Mihai Stoichiță a spus, într-o intervenție pentru Fanatik, de ce a meritat FCSB-ul să triumfe în sezonul 2023-2024 al SuperLigii.

„Au reuşit să păstreze, cu mici excepţii, acelaşi ritm pe durata campionatului. Au avut un grup de antrenori foarte bun, orice mi-ar spune mie lumea, ce a antrenat Pinitilii, Charalambous, Neubert este lăudabil.

Ce am văzut aseară pe Arena Naţională, forma lor fizică foarte bună. Fiecare fază era limita rupturii. Au băgat alunecări pe tot parcursul meciului. E foarte greu să joci împotriva lui Hagi, te pot scoate uşor din pressing.

Au şi câţiva jucători de excepţie care fac diferenţa. Mai greu să găsim la alte echipe asta.

În schimb, aseară, au reuşit, prin faptul că erau bine legaţi, au alergat foarte mult, până la epuizare, şi au avut o dăruire extraordinară, să obţină victoria. Cred că asta a fost o caracteristică a FCSB-ului în acest campionat.

Trebuie să subliniem, au şi câţiva jucători de excepţie care fac diferenţa. Mai greu să găsim la alte echipe asta. Au reuşit să închege o linie de apărare mai sigură decât a fost până acum.

Am văzut meciul cu Vlad, Coman, Radunovic. Florinel are o ruptură fibrilară de gradul doi, se va reface, va merge şi la Belgrad ca să îşi completeze refacerea, recuperarea cu această Marijana Kovacevic” - Mihai Stoichiţă pentru sursa citată.

SuperLiga, etapa cu numărul 7 din play-off

FCSB - Farul Constanța 2-1

CFR Cluj- Sepsi Sfântu Gheorghe / duminică, 21:00

Rapid București - Universitatea Craiova / luni, 20:30

Clasament play-off SuperLiga

1. FCSB – 49 puncte / campioană

2. Farul – 35 p

3. Universitatea Craiova – 34 p

4. CFR Cluj – 34 p

5. Rapid – 29 p

6. Sepsi – 28 p.