Roger Federer a câștigat meciul de debut de la Halle (Noventi Open, ATP 500), marele campion elvețian trecând în două seturi, scor 7-6(4), 7-5, de Ilya Ivashka (90 ATP, Belarus). Meciul de pe arena centrală a durat o oră și 34 de minute.

HotNews.roFoto: Hotnews

Meciul contra lui Ilya a fost în general unul bun pentru marele campion elvețian: a avut o deplasare la un nivel ridicat, a reacționat inspirat în cel mai greu moment al partidei (atunci când a avut de anulat două mingi de break la 2-1) și a impresionat în game-urile de serviciu.

Ce nu a funcționat fantastic

Cu excepția ultimului game al partidei (cel în care a bifat singurul break al confruntării), Roger nu prea a contat de la retur. Nu a putut să pună acea presiune cu care ne-a învățat de sezoane bune, însă până la urmă vorbim de doar primul meci al anului pe această suprafață.

De asemenea, mai sunt unele reglaje de pus la punct, Federer încheind meciul cu 26 de erori neforțate (cam mult pentru standardele sale).

Mister Perfect a venit de 19 ori la fileu și a câștigat 15 dintre aceste dueluri.

Elvețianul este însoțit la Halle de toată echipa, în loja sa putând fi observată și soția Mirka.

Roger Federer, mulțumit de victorie

"Nu am mai jucat de doi ani pe iarbă: am facut-o pe hard și zgură. Sunt foarte fericit să fiu inapoi, iar atunci cand câștigi este și mai frumos. Nu putem să comparăm jocul pe iarbă cu cel de pe zgură, aici serviciul contează foarte mult.

A fost foarte dificil primul set, am avut de anulat două mingi de break. Am fost puțin emoționat, dar sunt bucuros că am trecut cu bine peste primul meci. Încerc să fiu cat mai bine pregătit fizic, trebuie să iau deciziile cele mai bune" - Roger Federer.

Mai precis, Roger a disputat ultimul meci pe iarbă acum 701 zile: finala de la Wimbledon pierdută dramatic în 2019 împotriva lui Novak Djokovic.

În optimi, Federer îl va întâlni pe învingătorul partidei dintre Felix Auger-Aliassime și Hubert Hurkacz.

De știut:

Noventi Open se dispută în perioada 14-20 iunie, pe iarbă. Este turneu pregătitor pentru Wimbledon, al treilea Grand Slam al sezonului. Face parte din categoria "ATP 500" și are premii totale în valoare de €1.318.605.

Favoriții sunt, în ordine, Daniil Medvedev (1), Alexander Zverev (2), Andrey Rublev (3) și Roger Federer (4).

Prima ediție a turneului a avut loc în 1993 și a fost câștigată de Henri Laconte. Recordmanul absolut este Roger Federer (10 titluri, ultimul cucerit în 2019).