​Dinamo a fost egalată în minutul 90+13 de Petrolul după un penalti care a stârnit multe controverse. Decizia de a dicta lovitură de la 11 metri a fost luată după nouă minute de așteptare! Partida din etapa a doua din play-out-ul SuperLigii la fotbal s-a încheiat nedecis, scor 1-1.

Faza penaltiului din meciul Dinamo vs PetrolulFoto: Captura YouTube

>> Suspendarea primită de Gigi Becali după derapajul la adresa arbitrei Cristina Trandafir

Gabriel Moura a deschis scorul pentru bucureșteni în minutul 39, iar egalitatea a fost restabilită în minutul 90+13, printr-un gol din penalti marcat de Gicu Grozav.

A fost nevoie de 9 minute pentru ca să fie luată în cele din urmă decizia de a dicta penalti în favoarea Petrolului.

Și totuși de ce a fost luată hotărârea atât de greu?

Conform Digisport, în camera VAR liniile de off-side nu se vedeau corespunzător, astfel că după minute bune de încercări s-a luat decizia de a se merge pe mâna asistentului (acesta nu a ridicat fanionul, deci s-a considerat că nu a fost vorba de vreun off-side la unul dintre jucătorii celor de la Petrolul).

A fost nevoie de 7 minute pentru a fi analizată posibila fază de off-side, iar de-abia apoi centralul Horațiu Feșnic a fost chemat să revadă faza. A mai fost nevoie de alte două minute pentru a fi luată o hotărâre și așa s-a ajuns la un total de 9 minute.

„În mod normal, nu a fost penalti, de obicei sunt zeci de faze pe meci în care se întâmplă lucruri din astea. Dar e vina lui Dinamo, s-a retras prea mult. Nu au contat pe contraatac, era normal ca Petrolul să-i împingă spre careu.

Dar nu se impunea penalti la o astfel de fază. Asta e situația” - Mircea Lucescu, la finalul partidei dintre Dinamo și Petrolul.

„E prea puțin pentru un penalti. Cade după ce îi dă drumul. Pentru mine e prea puțin” - Ionel Dănciulescu, la Digisport.

„E un penalti foarte ușor dat. Musi a intrat bine, a preluat-o, dar Amzăr este cu două brațe (n.r. pe Musi)” - Ilie Dumitrescu, la Digisport.

„Nu e o fază ușoară. La Real Madrid - Bilbao am văzut 4 împingeri mai tari ca asta și nu a dat nimic. Să vezi cum era împins Bellingham. Revenind aici, nu are nicio treabă cu ce s-a decis acolo.

Mergând la regulament, pare că este tras. Mai mult penalti. Are ambele mâini pe el” - Constantin Zotta, fost arbitru, la Orange Sport.

Aici poți vedea faza în urma căreia s-a dictat penalti, dar și cele 9 minute de așteptare.

SuperLiga, etapa a doua din play-out

FC Voluntari - FC Hermannstadt 1-0

FC Botoșani - Poli Iași 2-1

Universitatea Cluj - UTA Arad 0-0

U Craiova 1948 - Oțelul Galați 1-2

Dinamo București - Petrolul Ploiești 1-1

SuperLiga, clasament play-out

1. Universitatea Cluj 25p

2. UTA Arad 24p

3. Oțelul Galați 23p

4. FC Hermannstadt 23p

5. Petrolul Ploiești 22p

6. FC Voluntari 17p

7. Poli Iași 17p

8. U Craiova 1948 16p

9. Dinamo București 16p

10. FC Botoșani 14p.