Irina Begu a fost învinsă de Jule Niemeier în semifinalele turneului ITF de la Wiesbaden, a treia favorită a competiției trecând de jucătoarea noastră în două seturi, scor 6-1, 6-3.

Irina BeguFoto: Walter G. Arce Sr. / Zuma Press / Profimedia

Serviciul a fost marea problemă a Irinei la meciul cu Jule de sâmbătă. Begu a cedat patru gameuri de la lansare, iar de la retur nu a putut remonta situația.

Ocupantă a locului 111 în lume, Niemeier a fost jucătoare mai constantă și mai inspirată în momentele care au făcut până la urmă diferența.

Nemțoaica în vârstă de 24 de ani a avut câștig de cauză într-o oră și 18 minute. Cele două nu se mai întâlniseră până acum în circuitul mondial.

Accidentată, Irina Begu (33 de ani și locul 128 în ierarhia mondială) a lipsit din circuitul WTA între septembrie 2023 și martie 2024.

De la revenirea pe teren, Begu a jucat la WTA Antalya (a disputat finala turneului de categorie „125”, fiind învinsă de Jessica Bouzas Maneiro), la WTA Madrid (învinsă în turul al doilea de Madison Keys) și la ITF Wiesbaden din Germania.

Înaintea competiției din Turcia (WTA Antalya), jucătoarea noastră nu mai evoluase de la US Open 2023, atunci când a fost învinsă în runda inaugurală de Tamara Korpatsch, scor 3-6, 2-6.

Aflat la a treia ediție, turneul ITF W100 de la Wiesbaden (Germania) are loc în perioada 29 aprilie - 5 mai. Competiția se joacă pe zgură, pe tabloul principal au fost 32 de sportive, iar premiile sunt în valoare totală de $100.000. Precedentele ediții au fost câștigate de Danka Kovinic (2022) și Elina Avanesyan (2023).