CSM București a pierdut și manșa retur contra echipei Metz (disputată în Les Arènes de Metz), scor 29-23, campioana României la handbal feminin fiind astfel eliminată din Liga Campionilor în faza sferturilor.

Cristina Neagu si Adrian VasileFoto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES / imago sportfotodienst / Profimedia

Metz, prea puternică pentru CSM București

Principalele marcatoare ale partidei au fost Grijseels 7 goluri, Burgaard 6, Valentini 6, pentru Metz, respectiv Neagu 6, pentru CSM.

Fetele pregătite de Adrian Vasile au ratat prezența la turneul Final Four care va avea loc la Budapesta, în perioada 1-2 iunie, în MVM Dome.

Reamintim că în manșa tur de la București, Metz a avut câștig de cauză, scor 27-24.

Obiectivul echipei a fost ratat încă o dată, prezența printre cele mai bune patru echipe de pe Bătrânul Continent fiind ținta stabilită de conducere.

Ultima dată când CSM București a jucat în Final Four a fost în 2018: a încheiat competiția pe locul al treilea (Gyor a fost campioană, iar HC Vardar pe locul al doilea).

CSM București a mai terminat pe locul al treilea și la ediția din 2016-2017.

Gruparea bucureșteană a cucerit o singură dată titlul european, CSM fiind campioană în 2016.

Sistemul cu Final Four (fază a competiției unde ajung cele mai bune patru echipe care joacă în sistem semifinale, finale - mică și mare) a debutat în 2013-2014.

În sferturile de finală se mai joacă partidele FTC Budapesta vs Team Esbjerg (25-26 în tur), Vipers vs Gyor (23-30) şi SG BBM Bietigheim vs Odense (30-26).

Campiona en-titre este Vipers Kristiansand.