Gigi Becali a contestat în multe rânduri prezența femeilor în sport, iar patronul FCSB-ului a fost recent nemulțumit de faptul că arbitra Cristina Trandafir a fost în camera VAR la meciul cu FC Botoșani (3-2).

Gigi BecaliFoto: Alex Nicodim / Sipa Press / Profimedia

>> De ce a fost nevoie de 9 minute pentru ca VAR-ul să decidă penaltiul controversat împotriva lui Dinamo

Gigi Becali a fost suspendat pentru 6 luni de la desfășurarea oricăror activități legate de fotbal

Meciul dintre FCSB și FC Botoșani, disputat pe data de 25 februarie și încheiat cu scorul de 3-2, a marcat prezența arbitrei Cristina Trandafir în camera VAR.

Aceasta a venit cu decizia de a i se acorda cartonaș roșu lui Nana Antwi, iar Comisia de Disciplină din cadrul FRF l-a sancționat dur pe Gigi Becali după un derapaj necontrolat la adresa arbitrei.

Concret, Becali a primit o suspendare de 6 luni de la desfășurarea oricăror activități legate de fotbal și trei amenzi, două a câte 10.000 de lei, plus una de 50.000 de lei (cea din urmă fiind cea care va trebui achitată).

Mai mult decât atât, clubul FCSB a fost amendat cu suma de 5.000 de lei. Becali a fost reclamat de secretarul general FRF Radu Vișan, la scurt timp după meciul FCSB - FC Botoșani.

„În temeiul art. 12, 14 Bis și 15 raportat la art. 54/1 din RD, pârâtul Becali George se sancționează cu Avertisment și penalitate de 10.000 lei, iar Clubul FC FCSB SA cu penalitate sportivă de 5.000 lei.

În temeiul art. 12, 14 Bis și 15 raportat la art. 60 Bis al. 1 - 2a din RD al FRF, pârâtul Becali George se sancționează cu Avertisment și penalitate de 10.000 lei.

În temeiul art. 52/2/b din RD, pârâtul Becali George se sancționează cu suspendare 6 (șase) luni și penalitate de 50.000 lei. În conformitate cu prevederile art. 45/1 din RD al FRF, pârâtul Becali George va executa sancțiunea pentru abaterea disciplinară cea mai gravă prevăzută de art. 52/2/b din RD, suspendare 6 (șase) luni și penalitate de 50.000 lei.

În conformitate cu prevederile art. 45/1 din RD al FRF, pârâtul Becali George va executa sancțiunea pentru abaterea disciplinară cea mai gravă prevăzută de art. 52/2/b din RD, suspendare 6 (șase) luni și penalitate de 50.000 lei”, se arată în comunicatul FRF.

„Dacă autorul este oficial asimilat (finanţator, sponsor, alţii asemenea), acesta va fi sancţionat cu interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal de la 6 la 12 luni la prima abatere; la fiecare abatere următoare, sancțiunea aplicată oficialului va fi stabilită prin dublarea sancțiunii aplicată anterior, iar clubul de care aparţine această persoană va fi sancţionat cu scăderea a 3 puncte din cele obţinute în campionatul în care participă echipa de categorie superioară”, se încheie în motivarea deciziei.

Declarațiile lui Gigi Becali după FCSB - FC Botoșani: „Ati înnebunit cu toţii? Lasă, mă, femeile la femei, bărbații la bărbați”

„Băi, ce înseamnă roşu? Înseamnă mingea în control. Unde a fost mingea în control? Pentru că era la Nana, numai că el a dat lumânare. A atins ăla mingea. Cum a avut control?

Când e vorba de Becali, nimeni nu mai are rafinament de inteligență de arbitraj, nici măcar Avram, care e băiat deștept. Dar când e vorba de mine, nici el nu mai e cum trebuie. El, săracul arbitru, a arbitrat bine. Dar vine o femeie şi spune roşu. Păi, dacă pui o femeie...

Băi, eşti nebun la cap? Ati înnebunit cu toţii? Lasă, mă, femeile la femei, bărbații la bărbați. Asta e lupta la jocuri. Lupta la bărbați o arbitrează bărbații, băi, nebunilor. Ați înnebunit cu toţii?!

A făcut Dumnezeu dreptate, ea nu-și dă seama că trebuie să intervină peste bărbat.

Deci, avea control sau nu? Până cobora mingea, şi Dawa și Ngezana ajungeau acolo. Cum controla mingea de la distanță, din aer?”, declara atunci finanțatorul FCSB-ului.