Ana Bogdan (66 WTA) este a patra jucătoare din România care ajunge în turul al doilea al competiției de la Roland Garros. Jucătoarea noastră a învins-o în trei seturi pe Marketa Vondrousova (Cehia, 94 WTA), scor 6-3, 1-6, 6-4. În runda următoare a Grand Slam-ului de la Paris, Ana va avea parte de un duel de foc cu Angelique Kerber (Germania, favorită 12), fost lider mondial.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ana a trăit periculos setul decisiv, fiind egalată după ce a condus cu 4-1. Cu ultimele resurse, românca a reușit să salveze patru mingi de break, a preluat conducerea (5-4) și apoi s-a impus pe serviciul adversarei în vârstă de 18 ani. Ana Bogdan a pus capăt partidei după o oră şi 53 de minute, obținând astfel pentru prima oară calificarea în turul al doilea la French Open.

Pentru calificarea în turul al doilea la Roland Garros, Bogdan va fi recompensată cu 79.000 de euro şi cu 70 de puncte WTA.

Ana Bogdan și Angelique Kerber nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul WTA.

Ana Bogdan este a patra jucătoare din România prezentă în turul doi la Roland Garros, după Irina-Camelia Begu, Mihaela Buzărnescu şi Alexandra Dulgheru.

Sorana Cîrstea a fost învinsă marţi în primul tur de australianca Daria Gavrilova, scor 4-6, 7-6 (4), 6-3.

Simona Halep (1 WTA) o va întâlni pe Alison Riske (83 WTA) în primul tur, miercuri, de la ora 12:00. Inițial, partida trebuia să se dispute marți, dar organizatorii au fost nevoiți să o amâne, după ce ploaia a dat peste cap programul meciurilor.

Aici poți vedea tabloul feminin de simplu.

Aici poți citi o amplă prezentare a turneului de la Roland Garros.

Ediția cu numărul 121 a competiției de la Roland Garros se dispută în perioada 27 mai - 10 iunie 2017. Întrecerea de la Paris poate fi urmărită în România în direct pe Eurosport și LiveText și LiveScore pe HotNews.ro.