Si-a anuntat revenirea in Formula 1 in urma cu cateva saptamani, iar de marti a inceput deja testele pe o masina din GP2. Este pentru prima data cand a urcat la volanul unui monopost dupa testele facute pentru Ferrari in vara lui 2009. Michael Schumacher este asteptat de milioane de fani in Marele Circ, acolo unde va concura pentru MercedesGP.

Programul stabilit de Michael impreuna cu inginerii sai nu a putut fi dus insa la bun sfarsit din cauza ploii si a vantului destul de puternic. Cu toate acestea,Schumi a bifat 52 de tururi, dovedind o forma destul de buna.

Testele au avut loc pe circuitul de la Jerez, acestea fiind pregatitoare pentru sesiunile de antrenamente care se vor desfasura in februarie. Reprezentantii circuitului de la Jerez nu au dat publicitatii timpii realizati de fostul campion al lumii.

"Ma bucur ca am putut pilota din nou un monopost care se apropie destul de mult de cel din Formula 1. Simturile mele au fost intr-o alerta maxima, iar testul spun eu ca a meritat. M-am simtit destul de bine", a declaratMichael Schumacher imediat dupa primele teste din 2010.

Demn de mentionat este faptul ca Schumi va continua sa alerge la Jerez si in cursul zilelor de miercuri si de joi. La jumatatea lunii martie, Michael va reveni in Formula 1 la distanta de trei ani de zile de la retragerea sa din sportul de performanta.

Vezi aici imagini cu Michael Schumacher pilotand un monopost de GP2: