"Din pacate nu am putut sa-i ofer un post de titular, iar acum nu mai este nimic de facut", a declarat Luca din Montezemolo, presedintele Ferrari, despre plecarea lui Michael Schumacher la MercedesGP. Principalul motiv al ingrijorarii italienilor este insa acela ca Schumi cunoaste multe date despre monopostul din 2010 al Calutului Cabrat, fiind cel mai de temut adversar in perspectiva noului sezon al Marelui Circ.

Jurnalistii francezi analizeaza mutarea lui Michael Schumacher de la Ferrari (din postul de consilier) la MercedesGP, acolo unde va fi pilot in sezonul 2010 din Formula 1, gazetarii fiind de parere ca germanii au facut mai mult decat o lovitura de imagine prin achizitia multiplului campion al lumii.

Pe langa marketing-ul enorm din jurul lui Schumacher, Mercedes va castiga enorm la nivel de cunoastere a adversarului. Michael a stat 14 ani alaturi de peninsulari, cunoscand totul despre gandirea si tehnologia celor de la Ferrari.

Informatia a fost confirmata si de unul dintre apropiatii lui Fernando Alonso, cel care a precizat ca Ferrari se teme de faptul ca Michael este cel mai bun spion pe care si l-a dorit vreodata Mercedes.

Interesant este faptul ca Schumi stie multe date chiar si despre noul monopost al Scuderiei pentru sezonul competitional care va debuta in martie (2010), germanii avand un imens avantaj din acest punct de vedere.

Schumacher cunoaste multe date despre strategia italienilor si despre metodele de lucru, fiind mai mult decat de ajutor celor de la MercedesGP. Nemtii au un imens as in maneca, iar italienii nu mai sunt chiar atat de indiferenti in legatura cu plecarea lui Schumi din curtea lor.

Expertii din jurul Marelui Circ vorbesc despre un al doilea episod de spionaj impotriva celor de la Ferrari (dupa cel din 2007 realizat de McLaren), de aceasta data unul legal. Ramane de vazut cat de mult vor putea adversarii sa contracareze monoposturile rosii pe baza bogatelor cunostinte ale lui Michael Schumacher.