Pe lângă bucuria câștigării titlului mondial din Formula 1, Max Verstappen a dat o importantă lovitură și pe plan financiar, pilotul celor de la RedBull primind o primă consistentă și o mărire de salariu, informează Marca.

Max VerstappenFoto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

În vârstă de 24 de ani, Max a reușit să se impună la Abu Dhabi după o cursă spectaculoasă, depășirea rivalului Lewis Hamilton venind în ultimul tur.

Victoria de pe Yas Marina Circuit îi va aduce olandezului o creștere substanțială a salariului său: de la 19.6 milioane de lire sterline la 31.5 milioane de lire sterline pe an.

Acest lucru va fi posibil conform unei clauze pe care Max o avea în contract în cazul în care câștiga titlul mondial, lucru care s-a întâmplat la Abu Dhabi.

Verstappen mai are contract cu RedBull până la finalul lui 2023, iar noul salariu va fi valabil până la acel moment.

Deși nu a câștigat titlul la constructori (Mercedes și-a păstrat coroana), RedBull a avut în acest sezon câștiguri din premii în valoare de 50 de milioane de lire sterline, după cum informează sursa citată.

Dacă ne referim și la Lewis Hamilton, marele perdant de duminică, acesta a ratat o primă de 4 milioane de lire sterline pentru câștigarea titlului mondial.

De asemenea, pierderea dramatică a titlului a cântărit mult și pentru inginerii și mecanicii de la Mercedes. Aceștia aveau promisă o primă totală în valoare de 17.5 milioane de lire sterline.

În sezonul 2021, Formula 1 a generat 1.05 miliarde de lire sterline. Echipele vor primi în total 47% din această sumă (desigur, în funcție de performanțele avute în acest an).

S-ar putea să te intereseze pe aceeași temă: