​La jumătatea lunii ianuarie, conducerea celor de la AS Roma a decis să se despartă de antrenorul Jose Mourinho, după o înfrângere cu AC Milan. În locul său a fost instalat Daniele De Rossi.

Jose MourinhoFoto: DPPI Media / Alamy / Alamy / Profimedia

Jose Mourinho, noi „săgeți” către conducătorul care l-a demis de la AS Roma

Jose Mourinho a fost demis la jumătatea lunii ianuarie de pe banca celor de la AS Roma, iar presa din Italia ar fi precizat că jucătorii au fost la baza despărțirii de tehnicianul portughez.

Daniele de Rossi l-a înlocuit pe Jose Mourinho după ce AS Roma a înregistrat o serie de rezultate nefavorabile.

La mai bine de două luni de la demitere, antrenorul portughez a vorbit din nou despre experiența din Italia și anunță că nu va mai colabora pe viitor cu directorul sportiv Tiago Pinto.

„Plecarea mea de la Roma... este greu de înțeles. Cum poate pleca un antrenor care a ajuns în două finale europene consecutive.

Nu mă interesează interviurile cu domnul Tiago Pinto, nu pierd nicio secundă ca să îl ascult sau citesc. Cu siguranță nu vom mai lucra împreună.

Uneori lucrurile ne fac să credem că se poate, dar în acest caz nu se poate” – a declarat Mourinho în presa portugheză.

Tiago Pinto, directorul sportiv care i-a semnat demiterea, anunțase de curând că a fost foarte greu să renunțe la Jose Mourinho.

„Am fost eliminat de cineva care nu știe fotbal. Așa e viața, cu urcușuri și coborâșuri, dar cresc, în ciuda demiterii neașteptate și nedrepte. Mă voi întoarce cu mai mult entuziasm și mai multă încredere pentru aceste meciuri din competițiile UEFA.” – declara Mourinho după demitere.

Sosit la formația de pe Olimpico în 2021, Jose Mourinho (61 de ani) a cucerit alături de AS Roma trofeul Conference League în 2022. De asemenea, Roma a jucat și finala Europa League din 2023, una pierdută însă la penaltiuri împotriva celor de la FC Sevilla.