În iunie 2024, mai mulți fotbaliști importanți vor deveni liberi de contract, ceea ce înseamnă că vor putea fi aduși gratis de echipele care-i vor dori.

Toni KroosFoto: Giuseppe Maffia/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mbappe, Modric, Kroos, Jorginho și Mario Hermoso devin liberi de contract în iunie 2024

Primul de pe listă, fără nicio urmă de îndoială, este Kylian Mbappe. Francezul ține prima pagină a ziarelor de sport de ceva timp, iar varianta cea mai speculată este un transfer la Real Madrid.

Galacticii l-au mai dorit intens și acum doi ani de zile, dar până la urmă a ales să semneze prelungirea înțelegerii cu PSG.

În vârstă de 25 de ani, Mbappe are o cotă de piață de €180 de milioane, conform Transfermarkt. De-a lungul carierei, Kylian a jucat pentru AS Monaco și PSG.

Luka Modric va pleca gratis de la Real Madrid

A ajuns la 38 de ani, dar nu-și arată deloc anii. Luka Modric nu mai joacă la fel de des precum o făcea odinioară la Real Madrid, dar rămâne unul dintre jucătorii importanți ai lui Carlo Ancelotti.

Croatul impresionează printr-o condiție fizică de invidiat, iar la centrul terenului este în continuare acel „cap limpede”. Rămâne de văzut unde va ajunge în vara anului viitor, el refuzând în ultima perioadă oferte importante din punct de vedere financiar din Arabia Saudită.

Născut pe 9 septembrie 1985, Luka are în prezent o cotă de piață de €10 milioane.

De-a lungul carierei, Modric a jucat la Dinamo Zagreb, Tottenham și Real Madrid.

Toni Kroos, ocazia mare de a lua un jucător de talia germanului fără sumă de transfer

În vârstă de 34 de ani, Toni Kroos este unul dintre cei mai buni mijlocași ai ultimilor ani din fotbalul european. Este jucător de bază la Real Madrid, iar de la finalul lunii iunie va deveni liber de contract.

Germanul reprezintă o ocazie importantă pentru cluburile care-și doresc un mijlocaș de certă valoare și care mai are câteva sezoane bune de jucat în față.

Discuțiile dintre Toni și Real Madrid s-au împotmolit de fiecare dată, iar în prezent neamțul poate semna cu oricine fără sumă de transfer.

Cu 106 selecții în naționala Germaniei, Kroos are în prezent o cotă de piață de €14 milioane.

De-a lungul carierei, Toni a jucat la Bayern Munchen, Bayer Leverkusen (împrumut) și Real Madrid.

Jorginho, campionul european care devine liber de contract

Aflat în prezent la Arsenal, Jorginho este fără îndoială unul dintre numele importante de pus pe listă pentru fereastra de transferuri din vara acestui an.

În vârstă de 32 de ani, brazilianul care joacă pentru Italia a bifat nume mari de-a lungul carierei (Napoli, Chelsea și acum Arsenal), iar în 2021 s-a încoronat campion al Europei alături de Squadra Azzurra.

Are o cotă de piață de €15 milioane și cu siguranță reprezintă o țintă importantă pentru echipele puternice de pe Bătrânul Continent.

Mario Hermoso, fundașul care poate fi transferat fără bani

În vârstă de 28 de ani, Mario Hermoso este una dintre țintele importante pentru vara lui 2024. Fundaș central la formația pregătită de Diego Simeone, ibericul nu a găsit până acum o cale de prelungire a contractului său cu Atletico Madrid.

Cum a intrat deja în ultimele șase luni de contract, el poate semna din postura de jucător liber cu orice echipă.

Hermoso (1,84 metri) are și cinci selecții în naționala Spaniei, iar în prezent are o cotă de piață de €25 de milioane, conform Transfermarkt.

De-a lungul carierei, Mario a jucat la Real Madrid B, Valladolid (împrumut), Espanyol și Atletico Madrid.