​Selecţionerul Edi Iordănescu a precizat, într-un mesaj postat pe rețelele sociale cu ocazia Zilei Naţionale de 1 decembrie, că se simte mândru că este român.

Edi IordanescuFoto: Razvan Pasarica / Sport News / Profimedia

>> Mesajul lui Gică Hagi de 1 decembrie, Ziua Națională a României

De asemenea, selecționerul tricolorilor a mai spus că simte o mare bucurie prin faptul că imnul României se va auzi la Euro 2024, turneu final unde țara noastră a obținut calificarea.

„M-am născut şi am fost crescut într-o familie în care România nu e numai un cuvânt sau doar o ţară. Şi am avut onoarea să mă formez ca profesionist lângă tatăl meu care, prin munca lui în fotbal, ca jucător şi apoi ca antrenor, a reprezentat cu cinste România şi a adus bucurie atâtor generaţii de români.

Cu atât mai mare responsabilitatea pentru mine, dar şi mândria, de a fi selecţionerul echipei noastre naţionale! Cu atât mai mare bucuria acum, după aproape doi ani de activitate alături de tricolorii noştri minunaţi, când România a revenit acolo unde îi este locul, în marile competiţii.

Sunt convins că unitatea pe care noi am construit-o la nivelul echipei naţionale va deveni un exemplu iar sărbătoarea calificării la EURO 2024 a unit iarăşi românii în jurul steagului tricolor şi al spiritului românesc. Este esenţa fotbalului, până la urmă, dar şi cel mai mare câştig, care trece acum dincolo de stadion.

Sunt mândru că sunt român şi că ne vom bucura împreună de un Campionat European la care imnul nostru se va auzi din nou pe marile arene!

Vă mulţumesc tuturor, români din ţară şi din toate colţurile lumii, pentru energia, afecţiunea şi încrederea voastră. Le-am simţit în fiecare zi, alături de tricolori, şi când ne-a fost mai bine, şi când ne-a fost mai greu, în tot acest parcurs de muncă şi de sacrificiu. Urmează o nouă provocare, dar uniţi am demonstrat că totul e posibil!

La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!” - Edi Iordănescu.

>> 1 Decembrie, Ziua Naţională a României. Semnificațiile acestei zilei / Pe ce alte date a mai fost în trecut sărbătorită ziua României

>> Parada militară de 1 decembrie la Arcul de Triumf - Tancuri Leclerc, noile elicopterele Black Hawk ale SMURD, blindate din mai multe țări și multe avioane F-16

De știut:

  • Tragere la sorți a grupelor pentru Euro 2024 va avea loc în data de 2 decembrie, de la ora 19:00 (ora României) la „Elbphilharmonie” din Hamburg.
  • La tragerea la sorți se ține cont în primul rând de câștigătoarele de grupe, iar mai apoi de ocupantele locurilor 2.

>> Edi Iordănescu vorbește despre singurul merit al selecționerului după calificarea României la Euro 2024

Cum vor arăta urnele pentru tragerea la sorți de la Hamburg

Urna 1: Germania (țara gazdă), Portugalia, Franța, Spania, Belgia, Anglia.

Urna 2: Ungaria, Turcia, Danemarca, Albania, România, Austria.

Urna 3: Olanda, Scoția, Slovenia, Slovacia, Cehia, Croația.

Urna 4: Italia, Serbia, Elveția, Play-Off A, Play-Off B, Play-Off C.