Federația din Brazilia este în căutare de selecționer după despărțirea de Tite, iar aceștia au fost refuzați până în prezent de Pep Guardiola, Carlo Ancelotti și Zinedine Zidane.

Jose Mourinho si trofeul Conference LeagueFoto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jose Mourinho, dorit pe banca naționalei Braziliei - Carlos Alberto l-a dat de gol pe „The Special One”

Antrenorul care a cucerit în sezonul trecut trofeul UEFA Conference League alături de AS Roma este dorit pe banca Selecao, după ce mai mulți tehnicieni de renume au refuzat Federația din Brazilia.

Ultimul este Zinedine Zidane, cel care a așteptat până în ultimul moment o posibilă preluare a naționalei Franței.

Jose Mourinho este sub contract cu AS Roma până în vara anului 2024, iar lusitanul a fost curtat chiar și de către Federația din Portugalia pentru a ocupa postul de selecționer.

Antrenorul Romei a fost dat de gol de către Carlos Alberto (fostul mijlocaș de la FC Porto), care a declarat în cadrul unui podcast că Jose Mourinho i-a propus să îi fie secund la selecționata Braziliei.

„O să spun direct. Poate că Mourinho va fi noul selecționer al Braziliei. Este o știre pe care o fac publică. De asemenea, m-a întrebat dacă vreau să fiu secundul lui.” - a spus Carlos Alberto în cadrul podcastului Mundo GV.

În vârstă de 59 de ani, Jose Mourinho posedă un palmares impresionant, având peste 25 de trofee cucerite.

„The Special One” a antrenat de-a lungul carierei în Portugalia (Benfica Lisabona, Uniao de Leiria și FC Porto), Anglia (Chelsea, Manchester United și Tottenham Hotspur), Spania (Real Madrid) și Italia (Inter Milan și în prezent AS Roma).

Jose Mourinho a lucrat și alături de Cristi Chivu la Inter, cu care a cucerit tripla (Serie A, Coppa Italia și UEFA Champions League).