Argentina a câștigat titlul mondial în Qatar, iar discuțiile despre GOAT-ul din fotbal (cel mai bun din toate timpurile) au reapărut. Jose Mourinho a vorbit despre acest aspect și a surprins: antrenorul lusitan nu îi pune pe primul loc pe Lionel Messi sau Cristiano Ronaldo.

Jose MourinhoFoto: Nderim Kaceli / Alamy / Alamy / Profimedia

Ronaldo, brazilianul, văzut de Mourinho peste Lionel Messi și Cristiano Ronaldo

Antrenorul celor de la AS Roma îl aduce în discuție pe Ronaldo, brazilianul.

Ronaldo Luis Nazario de Lima este jucătorul care l-a impresionat cel mai mult pe Mourinho, tehnicianul fiind de părere că brazilianul a fost mai talentat decât Messi și Cristiano.

„Ronaldo, fenomenul (n.r. cine este GOAT). Cristiano și Messi au avut cariere mai lungi, au fost în top zilnic preț de 15 ani. Totuși, dacă vorbim strict de talent și îndemânare, nimeni nu-l întrece pe Ronaldo Nazario.

Când eram la Barcelona, alături de Bobby Robson, am realizat că e cel mai bun fotbalist pe care l-am văzut vreodată pe teren.

Accidentările i-au ruinat cariera, una care putea să fie cu atât mai specială, dar talentul pe care un copil de 19 ani îl avea era incredibil” - Jose Mourinho, citat de SportBible.

Născut pe 22 septembrie 1976, Ronaldo a fost unul dintre cei mai buni jucători ai perioadei sale.

A evoluat de-a lungul carierei la Cruzeiro, PSV, Barcelona (transferat pentru 15 milioane de euro), Inter (26.5 milioane), Real Madrid (45 de milioane), AC Milan și Corinthians.

S-a retras oficial din fotbal pe 13 februarie 2011. În prezent este președinte al celor de la Real Valladolid.