După eliminarea din sferturile CM, în fața Croației (1-1, 2-4 d. l. d.), naționala Braziliei s-a despărțit de Tite și este în căutarea de selecționer.

Pep GuardiolaFoto: Jose Breton/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

CM 2022: Tabloul complet al semifinalelor - Zile de pauză în Qatar, când se va relua competiția

Federația Braziliană de Fotbal are mai multe variante pentru postul de selecționer, însă în capul listei se află unul dintre cei mai buni antrenori ai lumii.

Pep Guardiola, prioritatea numărul 1 pentru banca tehnică a Selecao

Conform publicației Sport.es, actualul antrenor al celor de la Manchester City, Pep Guardiola, este principalul favorit pentru postul de selecționer al echipei naționale de fotbal a Braziliei.

Președintele Federației Braziliene de Fotbal, Ednaldo Rodrigues, urmează să îl contacteze chiar în zilele următoare pe antrenorul spaniol, pentru a vedea dacă sunt șanse ca cele două părți să ajungă la un consens.

Guardiola și-a prelungit chiar în acest an contractul cu Manchester City, iar noua înțelegere este valabilă până în vara anului 2025.

Pep Guardiola a mai fost ofertat și în primăvara acestui an, dar negocierile au căzut din cauza salariului uriaș cerut de acesta, nu mai puțin de 24 milioane de euro pe an.

Brazilienii nu exclud nici varianta Joachim Low (fostul selecționer al naționalei Germaniei) sau Manuel Pellegrini (actualul antrenor al celor de la Real Betis).

Ar fi pentru prima oară în istorie când Brazilia ar numi un selecționer străin.