Brazilia a fost eliminată din sferturile de finală ale CM din Qatar, iar Tite și-a dat demisia imediat după meciul pierdut în fața Croației la loviturile de departajare (1-1, 2-4 d. l. d.).

Zinedine ZidaneFoto: Indira / Zuma Press / Profimedia

Deși s-a vorbit despre varianta Pep Guardiola sau chiar Carlo Ancelotti, jurnaliștii de la Okdiario precizează că Federația de Fotbal din Brazilia are un nou favorit pentru postul de selecționer al Selecao.

Zinedine Zidane, așteptat pe banca Braziliei

Rămas fără angajament din vara anului 2021, de când s-a despărțit de Real Madrid, Zinedine Zidane pare variantă optimă pentru preluarea băncii tehnice a Selecao.

Chiar dacă fostul mare internațional francez își dorește să preia mai degrabă naționala Franței, presa din Hexagon scrie că Didier Deschamps va continua și după acest Campionat Mondial pe banca selecționatei cocoșului galic.

Federația de Fotbal din Brazilia a emis și un comunicat în acest sens.

„Președintele CBF, Ednaldo Rodrigues, nu a autorizat nicio persoană din interiorul sau din afara Federației să caute un anumit antrenor pentru naționala Braziliei.”

Actualul antrenor al celor de la Real Madrid, Carlo Ancelotti, ar fi acceptat oferta federației, cu condiția să termine acest sezon cu „los blancos”.

„Nici măcar cu familia mea nu am vorbit despre asta. Așadar, niciun director sau un alt angajat al CBF nu este autorizat să vorbească despre viitorul echipei naționale. Oricine vorbește despre aceste lucruri nu spune adevărul. În plus, ar produce dezinformare.

Este lipsă de respect. Întregul proces va fi realizat cu o totală imparțialitate și vom aloca timpul și studiul necesar.” - a declarat Ednaldo Rodrigues, președintele Federației de Fotbal din Brazilia.