Vă mulțumim că ați fost alături de noi pe durata întregii zile, iar acum ne vom muta în Live-ul partidei dintre Islanda și România. Hai, România!

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Info: Echipa României: 12. Tătărușanu-cpt. – 6. Manea, 5. Bălașa, 15. Burcă, 22. Camora – 10. Maxim, 2. Crețu, 23. Stanciu – 20. Mitriță, 7. Alibec, 17. Deac. Selecționer: Mirel Rădoi

Rezerve: 1. Niță, 16. Lazar – 3. Toșca, 4. Hanca, 8. Cicâldău, 9. Pușcaș, 11. Bancu, 13. Keșeru, 14. Hagi, 18. Marin, 19. Iancu, 21. Grigore

Info: Echipa Islandei - Halldorsson - Palsson, R. Sigurdsson, Arnason, H. Magnusson - Traustason, A. Gunnarsson, Bjarnason, Gudmundsson - Sigurdsson, Finnbogason (4-4-2)

Info: "Asta a implementat foarte bine Rădoi, ceea ce s-a văzut și la lotul de tineret, în sensul în care a dărâmat un pic barierele astea psihologice. Ne-am obișnuit în ultimii ani să nu ne mai revenim după momente delicate ale partidelor.

Asta arată că jucăm dezinvolt, indiferent de scor. Așa arată. Mi se pare că jucăm fotbal fără să ne uităm la tabelă, cum jucam noi când eram mici, nu conta atât de mult miza.

Entuziasmul ăsta e foarte bun. De altfel, îl vedem la echipele britanice, din Premier League, am văzut foarte des treaba asta: se joacă totul pe atac, cu o ușoară inconștiență. Dar trebuie să dai mai multe goluri decât adversarul" - Narcis Răducan, la Digisport.

Info: Alexandru Mitriță, recordman la teste Covid-19 efectuate. Jucătorul celor de la FC New York este testat de două ori în trei zile. Practic, i se recoltează probe în două zile consecutiv, apoi o zi pauză. Astfel, Alex a depășit deja peste 50 de teste pentru coronavirus efectuate, toate negative, informează frf.ro.

Info: Ce meciuri vor urma pentru tricolori în următoarea perioadă:

8 octombrie/ Islanda – România (semifinală baraj Euro)

11 octombrie/ Norvegia – România (Liga Naţiunilor)

14 octombrie/ România – Austria (Liga Naţiunilor)

*Toate confruntările vor fi LiveText pe HotNews.ro.

Info: La ședința tehnică s-a stabilit echipamentul de joc pentru diseară: albastru pentru gazde (echipament Puma) și galben pentru tricolori (echipament Joma).

Info: Va fi meciul cu numărul 708 pentru naționala de fotbal a României. Tricolorii s-au impus de 314 ori, au remizat de 182 de ori și au pierdut în 211 meciuri.

Info: Ultima victorie mare a Islandei datează din iunie 2019, atunci când nordicii au trecut, pe propriul teren, de Turcia, scor 2-1. De la acel duel, islandezii au pierdut cu Albania, Franța, Anglia și Belgia.

Info: Ultima sesiune de antrenament a avut loc la 20 de minute de Grand Hotel Reykjavik, fiind găzduită de baza sportivă Versalir.

Info: Mirel Rădoi a programat o sesiune de antrenament de 30 de minute, cu șase ore înainte de startul partidei cu Islanda. Tricolorii au făcut ultimele repetiții de ordin tactic, informează frf.ro.

Info: Cine sunt cei mai importanți jucători din lotul Islandei.

Nordicii se pot lăuda cu câțiva jucători care evoluează la formații importante de pe Bătrânul Continent: Gudmundsson (Burnley), Runarsson (Arsenal) și Sigurdsson (Everton) din Premier League, plus Finbogasson (Augsburg) din Bundesliga.

Info: Ionel Ganea despre meciul cu islandezii: "E doar un hop"

"N-am jucat niciodată cu Islanda, eu am jucat cu Germania, Franța, Italia, Anglia, Belgia... Dar o văd drept o echipă de bătut. Ceea ce vor face azi (n.r. nordicii) ar putea rămâne unic în cariera lor, ca să aibă și ei din ce amintiri frumoase să trăiască la bătrânețe. E doar un hop, dar îl pot trece, îl pot depăși și pe următorul pentru că au valoare (n.r. face referire la tricolori" - Ionel Ganea, pentru Digisport.

Info: Există o singură persoană infectată cu Covid-19 în delegația tricoloră. Conform gsp.ro, este vorba despre Gabriel Bodescu, secretarul general-adjunct al FRF. Acesta nu este considerat contact direct al tricolorilor, cu toate că a făcut deplasarea în aceeași aeronavă cu elevii lui Rădoi. Este asimptomatic și izolat în camera lui de hotel, urmând ca joi să fie retestat.

Info: Toate casele de pariuri îi dau favoriți pe islandezi, vom vedea ce va fi diseară: LiveText pe HotNews.ro de la ora 21:45.

Info: Dacă vor trece de Islanda, iar mai apoi de învingătoarea duelului dintre Bulgaria și Ungaria, tricolorii se vor afla în Grupa C de la Euro 2020, alături de Olanda, Ucraina și Austria.

Info: Cum a arătat bucuria islandezilor la Euro 2016: au ajuns până în sferturi, iar în optimi au trecut de Anglia, scor 2-1:

Info: Ce meciuri vor avea loc joi în play-off-ul de calificare la Euro 2020:

Traseul A

Islanda - România, ora 21:45

Bulgaria - Ungaria, ora 21:45

Traseul B

Bosnia-Herțegovina - Irlanda de Nord, ora 21:45

Slovacia - Irlanda, ora 21:45

Traseul C

Scoția - Israel, ora 21:45

Norvegia - Serbia, ora 21:45

Traseul D

Georgia - Belarus, ora 19:00

Macedonia de Nord - Kosovo, ora 21:45

Info: În următoarele săptămâni vom afla și numele ultimelor 4 naționale care se vor califica la Euro 2020.

Info: Maximum 60 de persoane vor fi, oficial, pe stadion, dincolo de cele două delegații. Vor putea fi însă mulți spectatori la portile arenei: nu există peluze, iar partida poate fi urmărită fără probleme din afara stadionului.

Info: Covid-19, procedură specială de intrare în arenă pentru naționala tricoloră:

După ajungerea celor două autocare cu delegația tricoloră la arenă, va începe un proces special de acces și verificare. Primul care are voie să intre în stadion este medicul tricolorilor. Acesta intră în contact cu reprezentanții medicali, pe care îi ajută apoi în accesul jucătorilor și staff-ului. Aceștia pot coborî din autocare în grupuri de maximum 5, trecând printr-un filtru de temperatură, un scanner identic celor de metale din aeroporturi. Ulterior, fiecare prezintă un act de identitate + dovada testului COVID negativ efectuat de laboratorul acreditat UEFA în cantonamentul de la Mogoșoaia, transmite frf.ro.

Info: Se anunță aproximativ 4 grade Celsius la ora meciului, șanse reduse de ploaie. Gazonul se prezintă în condiții foarte bune, informează frf.ro.

Info: Presa islandeză: "Hagi, un nume care mereu ne-a dat bătăi de cap" - cu referire la faptul că în lotul lui Mirel Rădoi se află și Ianis, fiul fostului decar al naționalei României.

Info: Numerele "tricolorilor" pentru meciul cu Islanda sunt următoarele:

1. Florin Niţă ● 2. Alexandru Creţu ● 3. Alin Toşca ● 4. Sergiu Hanca ● 5. Mihai Bălaşa ● 6. Cristian Manea ● 7. Denis Alibec ● 8. Alexandru Cicâldău ● 9. George Puşcaş ● 10. Alexandru Maxim ● 11. Nicuşor Bancu ● 12. Ciprian Tătăruşanu ● 13. Claudiu Keşeru ● 14. Ianis Hagi ● 15. Andrei Burcă ● 16. David Lazar ● 17. Ciprian Deac ● 18. Răzvan Marin ● 19. Gabriel Iancu ● 20. Alexandru Mitriţă ● 21. Dragoş Grigore ● 22. Mario Camora ● 23. Nicolae Stanciu.

Info: "Aşteptăm acest meci din noiembrie, aşa că suntem gata. Nu mai avem răbdare să intrăm pe teren, există un spirit formidabil în lot, șansele de calificare sunt 50-50 la sută. Cine nu va comite greşeli mari şi fructifică ocaziile se va impune. Trebuie să fim disciplinaţi şi curajoşi. Avem şi experienţă, şi omogenitate, e multă bucurie la lot şi suntem decişi să câştigăm" - Erik Hamren, selecționerul Islandei.

Info: Gazdele au precizat că vor ca aproximativ 1500 de spectatori să asiste la meciul cu România. Autoritățile islandeze au hotărât însă, din cauza creșterii numărului de infectări cu Covid-19 din ultima perioadă, să închidă din nou stadioanele. Islanda vs România se va juca cu tribunele goale.

Info: Inițial, meciul dintre Islanda și România ar fi trebuit să aibă loc în data de 26 martie. Din cauza pandemiei a fost amânat pentru 4 iunie, iar apoi mutat în data de 8 octombrie.

Info: "Cred că şansele sunt 50-50 şi că echipa care va fi pregătită să se sacrifice mai mult mâine se va califica. Ştim toţi jucătorii Islandei, toată lumea ştie că echipele nordice sunt foarte puternice la dueluri, dar avem un plan pentru meci şi sperăm să câştigăm. Am exersat penaltiurile şi suntem pregătiţi pentru orice" - Nicolae Stanciu.

Info: Cum arată Laugardalsvöllur din Reykjavik, stadionul pe care va avea loc meciul joi seara, de la ora 21:45.

Info: "E clar că va fi o partidă dificilă şi aici m-aş referi puţin la banca tehnică, un antrenor care s-a apucat de fotbal atunci când eu m-am născut. A fost 7 ani la naţionala Suediei" - Mirel Rădoi.

Info: FRF a anunţat, miercuri seară, că rezultatele testelor pentru coronavirus făcute în Islanda de componenţii echipei naţionale şi ai stafului tehnic al primei reprezentative sunt negative.

Info: EURO 2020, programat iniţial în perioada 12 iunie-12 iulie, a fost amânat de UEFA pentru perioada 11 iunie-11 iulie 2021, din cauza pandemiei de coronavirus.

Info: Cum ar putea arăta echipa de start a Islandei (4-4-2): Halldorsson - Pallson, Arnason, R. Sigurdsson, Skulason - J. Gudmundsson, G. Sigurdsson, Gunnarsson, Bjarnason - Sigthorsson, A. Finnbogason. Selecționer: Erik Hamren.

Info: Centralul Damir Skomina (44 ani) a mai arbitrat echipa naţională a României în întâlnirea cu Polonia (scor 0-3) din 2016, în preliminariile CM 2018.

Info: România nu poate conta pe două nume importante din defensivă: căpitanul Vlad Chiricheş (accidentat) şi pe Ionuţ Nedelcearu (care s-a transferat la AEK Atena).

Info: Meciul de la Reykjavik va fi arbitrat de o brigadă din Slovenia condusă de Damir Skomina. Acesta va fi ajutat la cele două tuşe de asistenţii Jure Praprotnik şi Rober Vukan, în timp ce al patrulea oficial va fi Rade Obrenovic. La această partidă arbitrii VAR vor fi spaniolul Juan Martinez Munuera şi slovenul Slavko Vincic.

Info: Cum ar putea arăta primul 11 al tricolorilor (4-3-3): Tătărușanu - Hanca, Grigore, Burcă, Camora - Maxim, Crețu, Stanciu - Alibec, Pușcaș, Mitriță

Info: Dacă se va impune în fața Islandei, România va disputa finala play-off-ului în deplasare, cu învingătoarea meciului dintre Bulgaria și Ungaria.

Info: România a jucat de două ori până acum cu Islanda, în preliminariile CM 1998, ambele meciuri încheindu-se cu victorii ale tricolorilor cu 4-0.

Info: Mirel Rădoi se află în fața celui de-al treilea meci pe banca tricolorilor. Va fi cu siguranță cel mai important de până acum.

Info: Conform frf.ro, naţionala României a disputat în istoria sa nouă partide în data de 8 octombrie: nu a pierdut niciodată, înregistrând cinci victorii şi patru egaluri.

Islanda și România se luptă pentru un loc la Euro 2020, barajul de calificare aducându-le față în față pe cele două reprezentative. Meciul se dispută într-o singură manșă, eliminatorie. Duelul de pe Laugardalsvöllur din Reykjavik va începe la ora 21:45, urmând să fie LiveText pe HotNews.ro și în direct pe ProTV. În decursul zilei de joi vă vom ține la curent cu toate noutățile despre marele meci.