A mai rămas puțin timp până la barajul de calificare la Euro 2020 pe care naționala României îl va juca la Reykjavik împotriva Islandei. Confruntarea va avea loc într-o singură manșă (eliminatorie) pe un stadion cu un nume greu de pronunțat: Laugardalsvöllur. Înainte de marele meci, selecționerul Mirel Rădoi spune că se teme de un singur lucru: de starea gazonului. Islanda vs România va fi LiveText pe HotNews.ro și în direct pe ProTV joi, 8 octombrie, de la ora 21:45.

Stadionul LaugardalsvollurFoto: Wikipedia

Ce meciuri vor urma pentru tricolori în următoarea perioadă:

8 octombrie/ Islanda – România (semifinală baraj Euro)

11 octombrie/ Norvegia – România (Liga Naţiunilor)

14 octombrie/ România – Austria (Liga Naţiunilor)

*Toate confruntările vor fi LiveText pe HotNews.ro.

De știu: învingătoarea duelului dintre Islanda și Româniva va juca împotriva câștigătoarei din partida Bulgaria vs Ungaria pentru obținerea calificării la Euro 2020 (va avea loc în vara lui 2021).

Stadionul Laugardalsvöllur

  • Construcția efectivă a început în 1949 și a durat până în 1952. La acel moment, stadionul avea o capacitate de 4.000 de locuri (o singură tribună).
  • Primul meci jucat pe Laugardalsvöllur a avut loc în 1957, atunci când Islanda a întâlnit Norvegia. A fost deschis oficial doi ani mai târziu, în 1959.
  • În 1997 a început construcția unei alte tribune (tribuna a II-a), acesta având o capacitate de 3.500 de locuri.
  • Stadionul a avut parte de o renovare și o altă mărire a capacității (lucrările au debutat în 2005), iar lucrările au fost finalizate doi ani mai târziu. Acum, capacitatea totală a arenei este de 9.800 de locuri. În total, de-a lungul existenței a fost renovat de trei ori: 1970, 1997 și 2007.
  • Pe 24 iulie 2018, pe Laugardalsvöllur a concertat trupa Guns N' Roses în fața a 25.000 de spectatori, acesta fiind la momentul respectiv cel mai mare concert rock găzduit vreodată în Islanda.
  • Recordul de asistență pentru un meci de fotbal a fost consemnat pe 18 august 2004, la un meci amical jucat între Islanda și Italia (2-0 pentru gazde). Atunci au fost 20.204 spectatori.
  • Totuși, capacitatea totală pe scaune este de 9.800 de locuri, cu toate că alte peste 5.600 de persoane pot asista la meciuri în picioare sau pe băncile de beton (restricțiile FIFA împiedică totuși acest lucru).
  • Suprafața de joc: iarbă naturală, arena nu are peluze. Deține în schimb pistă de atletism.

Cum arăta arena în 1959

Sursa foto: skjaladagur.is

Cum arată stadionul în prezent:

Laugardalsvollur:

Ed Sheeran în concert pe Laugardalsvollur:

Cum este protejată suprafața de joc împotriva temperaturilor scăzute: