Argentina a câștigat Cupa Mondială de fotbal din Qatar, al treilea trofeu major din istoria „Pumelor”. Odată cu finalul întrecerii, Pep Guardiola a vorbit din nou despre titlul de cel mai bun jucător din toate timpurile, răspunsul tehnicianului fiind unul clar: Lionel Messi.

Lionel Messi si Diego MaradonaFoto: Luis ROBAYO / AFP / Profimedia

>> VIDEO Faza zilei: Cum se redenumește o stradă din Buenos Aires după ce Argentina a câștigat CM de fotbal

Lionel Messi, cel mai bun jucător din toate timpurile - Pep Guardiola

Guardiola spune că și dacă nu ar fi cucerit Cupa Mondială, Messi tot ar fi fost cel mai bun jucător din toate timpurile.

Lionel a încheiat competiția din Qatar cu 7 goluri marcate, două dintre acestea fiind în marea finală cu Franța (2-2 după 90 de minute, 3-3 după 120 de minute și 4-2 pentru Argentina la penaltiuri).

„Toată lumea are o părere, dar nimeni nu se poate îndoi că el este cel mai mare din toate timpurile. Pentru mine, el este cel mai bun, este greu de înţeles că un jucător poate rivaliza cu ce a făcut el.

Oamenii care i-au văzut pe Pele, Alfredo Di Stefano sau Diego Maradona... părerile sunt sentimentale, dar pe de altă parte, dacă el (n.r. Messi) nu ar fi câştigat Cupa Mondială, părerea mea nu s-ar schimba” - Pep Guardiola, într-o conferință de presă.

S-ar putea să te intereseze pe aceeași temă: