Argentina a redevenit campioană a lumii după o pauză de 36 de ani, iar Lionel Messi a fost elogiat de presa internațională. Cotidianul Mundo Deportivo spune că fostul decar al Barcelonei și-a câștigat dreptul de a nu mai fi comparat cu Diego Maradona, în acest moment lumea „aparținându-i lui Leo”.

Lionel Messi si Diego MaradonaFoto: Luis ROBAYO / AFP / Profimedia

Argentina a câștigat Cupa Mondială de fotbal după o finală dramatică cu Franța, departajarea făcându-se la penaltiuri (2-2 după 90 de minute, 3-3 după 120 de minute, 4-2 la penaltiuri pentru argentinieni).

Mundo Deportivo: „Lumea îi aparţine lui Messi"

„Leo, argentinianul, care a fost mereu comparat cu Maradona când şi-a dorit doar steaua de campion mondial. O are deja. Nu-l mai comparaţi cu Diego, lumea îi aparţine lui Messi acum. Şi a dovedit singur acest lucru".

Marca: „Messi a readus Argentinei bucuria”

„A readus Argentinei bucuria şi mândria pe care le-a mai trăit în urmă cu mai bine de 30 de ani, cu Diego Armando Maradona în fruntea Albiceleste. Şi-a găsit la Doha locul său în lume pentru a închide legenda perfectă".

AS: „Cupa Mondială a lui Messi”

„Cupa Mondială din Qatar a fost Cupa Mondială a lui Messi. În unanimitate, figura argentinianului este pentru totdeauna gravată în istoria fotbalului.

Recunoaşterea la nivel mondial a carierei sale, încoronată strălucit împotriva Franţei în finală, îl face drept cel mai bun din toate timpurile în ceea ce priveşte titlurile. Nu i-a scăpat niciun turneu major de club sau echipă naţională".

The Guardian: „Messi a umplut în cele din urmă golul arzător de pe CV-ul său”

„A fost o consacrare, cu conotaţii spirituale destul de potrivite. Lionel Messi nu l-a imitat doar pe zeul fotbalului argentinian Diego Maradona pentru a conduce naţiunea la gloria Cupei Mondiale.

A umplut în cele din urmă golul arzător de pe CV-ul său, câştigând singurul titlu care i-a scăpat. În acest proces, el şi-a acoperit cu aur pretenţia de a fi recunoscut drept cel mai mare jucător al tuturor timpurilor".

Le Parisien: „Mândri de jucătorii noştri”

„Messi - cel mai bun jucător al tuturor timpurilor. Mândri de jucătorii noştri”

La Nouvelle République: „Kylian Mbappé nu a fost de ajuns”.

Liberation: „LEGENDARI”, comentariu la o fotografie în care apar Messi şi Mbappé. Prezentul şi viitorul, transmite News.ro.

S-ar putea să te intereseze pe aceeași temă: