David Popovici s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, după ce a câștigat medalia de aur în proba de 100 m liber din cadrul Campionatelor Naționale de Înot de la Otopeni.

David PopoviciFoto: Andrew Medichini / AP / Profimedia

>>> Planurile lui David Popovici după a patra medalie de aur la CN de Înot de la Otopeni

David Popovici, campion național în proba de 100 m liber

Deținător al recordului mondial în această probă (46.86 secunde), David Popovici a oprit sâmbătă cronometrul la 47.61 secunde.

Astfel, sportivul legitimat la CS Dinamo București a obținut biletul pentru Jocurile Olimpice din 2024 (baremul impus de FINA era de 48.34 secunde).

În continuare, pe podium s-au clasat Constantin George Alexandru Stoica (49,98 secunde) și Patrick Sebastian Dinu (50,13 secunde).

„Am reușit să o fac astăzi, pentru că mi-am propus. Nu era nicio grabă și tocmai asta e frumos. Când nu îți dorești ceva cu orice preț atunci reușești. Mă bucur să văd tribuna plină, aplauze și vouă. Mereu am spus că mă ajută asta.

Vă încurajez să veniți să ne fiți alături, eu și colegii mei avem nevoie. Eu și antrenorul meu ne propunem să fim ignoranți față de limite. Mă bucur că am obținut biletele pentru Paris.” - a spus David Popovici pentru TVR.

În cadrul Campionatelor Naționale de Înot de la Otopeni, David a mai cucerit în această săptămână aurul în probele de 50 de metri liber, 100 de metri spate, 50 de metri fluture (a bătut recordul național al acestei probe) și 400 de metri liber.