David Popovici are până în prezent un parcurs fantastic la Campionatele Naționale de Înot de la Otopeni, reușind să câștige medalii de aur la probele de 50 de metri liber, 100 de metri spate, 50 de metri fluture și 400 de metri liber.

David PopoviciFoto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

David Popovici vrea să concureze pe viitor și la probele de 800 și 1500 de metri

Deși în serii Vlad Stancu a avut un timp mai bun, David Popovici a câștigat vineri seară și a patra probă din cadrul Campionatelor Naționale de Înot de la Otopeni, la 400 de metri liber.

Sportivul legitimat la CS Dinamo București a făcut o cursă spectaculoasă și a încheiat o săptămână de excepție la Otopeni, unde a stabilit și un nou record național la proba de 50 de metri fluture.

La finalul cursei de vineri seară, fenomenul natației românești a precizat că își dorește să concureze și la alte doi nouă probe.

„Cel mai lung drum spre aur? Putem spune, numai că vreau ca pe viitor să încerc şi proba de 800 de metri şi cea de 1500 de metri, pentru că eu şi antrenorul meu consider că nu trebuie să opresc şi să mă specializez doar la câteva probe.

Trebuie să fac baremul pentru JO până în martie 2024. Nu e absolut nicio grabă. Facem pași mici și vom ajunge unde trebuie.” - a spus David Popovici pentru TVR.

David Popovici, dublu campion european și mondial în vara lui 2022

David Popovici a cucerit două medalii de aur la CE Natație de la Roma din august 2022, sportivul nostru fiind de neoprit în proba regină de 100 m liber , dar și în cea de 200 m liber.

Reamintim că în luna iunie a anului 2022, David Popovici a făcut dubla la CM de Natație de la Budapesta, el reușind să se impună în probele de 100 m liber și 200 m liber.

De-a lungul Campionatului Mondial de Natație un singur sportiv reușise să câștige probele de 100 și 200 m liber de la aceeași ediție.

Se întâmpla în urmă cu 49 de ani, iar cel care bifa această performanță se numește Jim Montgomery (SUA - are în prezent 67 de ani). Ediția din acel an a competiției a fost găzduită de Belgrad.