David Popovici a obținut a patra medalie de aur la Campionatele Naționale de Înot de la Otopeni, după ce a câștigat și proba de 400 de metri liber, în fața lui Vlad Stancu.

David PopoviciFoto: Gian Mattia D'Alberto / LaPresse / Profimedia

>>> Fenomenalul David Popovici explică de ce a ales să rămână în România

David Popovici a câștigat proba de 400 de metri liber: L-a învins pe Vlad Stancu

David Popovici câștigă medalie după medalie la Campionatele Naționale de Înot de la Otopeni, iar sportivul legitimat la CS Dinamo București a câștigat și proba de 400 de metri liber.

În cadrul acestei probe, David Popovici a terminat în fața lui Vlad Stancu, reușind să încheie în 3:51,18 minute.

Podiumul a fost completat de Vlad Stancu (3:52,45 minute), care a luat argintul, și de Nandor Nagy (4:01,39 minute).

Inițial, David Popovici intrase în finală cu al doilea timp, dar sportivul în vârstă de 18 ani a revenit superb, surclasându-și adversarii.

În cadrul Campionatelor Naționale de Înot de la Otopeni, David a mai cucerit în această săptămână aurul în probele de 50 de metri liber, 100 de metri spate și 50 de metri fluture (a bătut recordul național al acestei probe).

David Popovici, dublu campion european și mondial în vara lui 2022

David Popovici a cucerit două medalii de aur la CE Natație de la Roma din august 2022, sportivul nostru fiind de neoprit în proba regină de 100 m liber , dar și în cea de 200 m liber.

Reamintim că în luna iunie a anului 2022, David Popovici a făcut dubla la CM de Natație de la Budapesta, el reușind să se impună în probele de 100 m liber și 200 m liber.

De-a lungul Campionatului Mondial de Natație un singur sportiv reușise să câștige probele de 100 și 200 m liber de la aceeași ediție.

Se întâmpla în urmă cu 49 de ani, iar cel care bifa această performanță se numește Jim Montgomery (SUA - are în prezent 67 de ani). Ediția din acel an a competiției a fost găzduită de Belgrad.