Roger Federer a ratat sansa de a disputa cea de-a 23-a finala de Grand Slam din cariera, elvetianul fiind eliminat de catre Novak Djokovic in semifinalele de la Australian Open. "Aceasta infrangere este o lovitura pentru mine, dar nu am niciun regret", a precizat fostul lider mondial. "Am fost agresiv, acesta a fost atuul meu", a replicat Novak Djokovic.

Roger Federer Foto: Reuters

"Aceasta infrangere este o lovitura pentru mine. Djokovic a jucat extraordinar. Eram pregatit chiar si pentru un joc de cinci seturi, dar nu am fost capabil sa imping meciul catre asa ceva. Nu am niciun regret, am lasat totul acolo, pe teren. De fiecare data spuneti mult prea repede ca se va produce un schimb de generatii...Vorbim peste sase luni. Stiam ca Novak va face un meci bun, dar nu m-am gandit ca eu voi juca atat de slab", a declarat Roger Federer dupa partida pierduta impotriva lui Novak Djokovic.

"Roger Federer stie foarte bine sa puna presiune pe adversar, iar astazi (nr. joi) a facut-o destul de bine. Am fost agresiv si cred ca acesta a fost atuul meu. A fost unul dintre cele mai bune meciuri ale mele din ultimul timp. De fiecare data este o placere sa joc cu Roger Federer", a declarat Novak Djokovic.

Sarbul il va intalni in finala de la Australian Open pe invingatorul partidei Andy Murray - David Ferrer.