Novak Djokovic a facut meciul vietii contra lui Roger Federer, sarbul reusind sa-l depaseasca pe elvetian in doar trei seturi (7-6 7-5 6-4). Partida a fost una incantatoare care a avut de toate: greseli mari, decizii eronate ale arbitrilor, servicii senzationale, duble greseli si multe rasturnari de situatie. Australian Open a ramas fara principalii doi favoriti, Federer si Nadal fiind eliminati de la Melbourne.

Foto:

Primul set al disputei dintre Federer si Djokovic a fost unul echilibrat, cei doi jucatori profitand din plin de avantajul serviciului. S-a ajuns in tie-break, iar "Nole" a fost jucatorul mai precis, acesta impundu-se cu scorul de 7-3 (a bifat doua minibreak-uri la 1-1 si la 4-2) dupa 57 de minute de joc.

In setul doi au aparut si break-urile, Roger si Novak aratand primele slabiciuni la serviciu. Sarbul a castigat cu Federer la serviciu la 2-2, dar elvetianul a avut momente incredibile, iar scorul a devenit 5-2 in favoarea sa (s-a impus de doua ori pe serviciul lui Djokovic). "Fedex" a dat senzatia ca este pe tot terenul, indiferent de loviturile plasate ale sarbului. "Nole" a avut doua sanse de break la 4-2, dar Roger s-a aparat fantastic.

Lucrurile se schimba total in urmatoarele minute, Federer are o cadere inexplicabila la primul serviciu, iar Djokovic castiga senzational setul (7-5) dupa ce s-a impus in cinci game-uri consecutive. Tenisul prestat de cei doi a fost unul incantator, spre deliciul publicului de pe Rod Laver Arena.

Federer incearca sa-si ridice nivelul jocului in setul al treilea, dar primul serviciu nu-l ajuta. Roger vrea sa scurteze punctele, dar este pedepsit in dese randuri de un Djokovic aflat intr-o zi de gratie. Sarbul castiga pe serviciul adversarului la 1-1, iar misiunea lui Roger devenea din ce in ce mai grea. Dupa un game interminabil, elvetianul le da sperante fanilor printr-un breakm, iar tabela arata 4-4. Avea sa fie insa doar un foc de paie, pentru ca Federer si-a pierdut inca o data serviciul, deschizandu-i astfel lui "Nole" drumul catre finala de la Australian Open (a fost 6-4 pentru sarb).

Statistica partidei Djokovic - Federer:

Primul serviciu: 69%-60%

Asi: 6-5

Duble greseli: 5-0

Greseli nefortate: 35-44

Puncte castigate cu primul serviciu: 73%-71%

Puncte castigate cu al doilea serviciu: 41%-48%

Puncte castigatoare: 119-111

Cel mai rapid serviciu: 207 km/h - 203 km/h.