Gael Monfils si Robin Soderling se vor intalni in finala Mastersului de la Paris, dupa ce au trecut in semifinale de Roger Federer, respectiv Michael Llodra. Dupa ce a condus in setul decisiv cu 3-0 si 4-1, Federer a cedat in tie-break. Competitia pariziana este dotata cu premii totale in valoare de 2.8 milioane de euro.

Roger Federer, eliminat de Monfils Foto: Reuters

Robin Soderling a avut nevoie de trei seturi foarte echilibrate pentru a-l elimina pe Michael Llodra. Nordicul a cedat cu 7-6, dar a revenit si s-a impus in urmatoarele doua seturi, scor 7-5, 7-6. Suedezul a profitat din plin de serviciul sau si de erorile nefortate ale lui Llodra pentru a ajunge in marea finala de la Paris.

Gael Monfils a impresionat prin ambitie in partida cu Roger Federer, francezul agatandu-se de fiecare minge de parca ar fi fost ultima. Primul set i-a revenit lui Monfils (7-6, <7>), pentru ca in al doilea Roger sa se impuna tot la tie-break (7-6, <1>).

Federer a condus categoric ostilitatile in prima parte a setului decisiv, fostul lider mondial conducand cu 3-0 si 4-1. Pe fondul unor greseli prea mari din partea unui jucator precum Roger, Gael a revenit usor in meci si a dus decisivul la tie-break. Condus din spate de o sala intreaga, francezul a reusit sa castige si sa se califice pentru marea finala (7-6, <4>).

De-a lungul timpului, Soderling si Monfils s-au intalnit de doua ori, de fiecare data impunandu-se suedezul.