Pentru Roger Federer un succes la Wimbledon este mai important ca oricand, elvetianul putand reveni pe primul loc in ierarhia mondiala in cazul in care-l va invinge pe americanul Andy Roddick in marea finala de duminica. De asemenea, Fed va depasi recordul de titluri de Grand Slam castigate (Roger si Pete Sampras au cate 14 in momentul de fata) daca se va incorona rege pe iarba londoneza pentru a sasea oara.

Federer si Roddick s-au mai intalnit de doua ori in ultimul act de Wimbledon, in 2004 si 2005, de fiecare data elvetianul avand castig de cauza. De asemenea, Roger conduce categoric si la meciurile directe, scorul fiind 18-2 in favoarea sa.

Pe langa faptul ca va putea reveni pe locul unu mondial, Federer este foarte aproape sa doboare recordul de titluri de Grand Slam castigate, Fedex fiind in acest moment la egalitate cu Sampras, fiecare cu cate 14 victorii.

In 2009 cei doi jucatori s-au mai intalnit intr-un turneu de Mare Slem, Federer invingandu-l pe Roddick in semifinalele de la Australian Open.

Dupa 237 de saptamani de suprematie, Federer a fost detronat din pozitia de lider de catre spaniolul Rafael Nadal, la distanta de un an de zile elvetianul putand reveni pe locul unu in cazul in care va castiga, duminica, finala de pe iarba londoneza.

"Ma stimuleaza faptul ca sunt aproape sa depasesc recordul lui Sampras si ca pot reveni pe locul unu in lume", a declarat Roger Federer.

"Sper sa fac un meci mare, pentru ca doar asa am vreo sansa sa-l inving pe Roger", a precizat Andy Roddick.

Finala Federer - Roddick va fi Live Text de la ora 16:00 pe HotNews.ro.